bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,890.85 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,043.20 0.42%
bnb
BNB (BNB) $ 548.80 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 137.16 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497958 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448099 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148108 1.32%

Meta Venture Fund Kurucu Ortağı Tolga Yücel ile Özel Röportaj

meta venture fund kurucu ortagi tolga yucel ile ozel roportaj

Dünyanın farklı lokasyonlarında Blockchain odaklı etkinlikler gerçekleştiriliyor. 13-14 Nisan tarihleri arasında Paris Blockchain Week‘te neler olup bittiğini sizlere aktarmıştık. Bir sonraki etkinlik adresimiz ise NFT Summit Istanbul 2022 olacak. 28 – 29 Mayıs tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda kapılarını açacak olan etkinlikte hem dünyadan hem de Türkiye’den birçok önemli konuşmacı yer alacak. Biz de hem etkinliğin detaylarını hem de gelecek planlarını öğrenmek için etkinliği düzenleyen Meta Venture Fund’un Kurucu Ortağı Tolga Yücel ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Soru: Aslında web sitesinde 2 gün boyunca katılımcıları nelerin beklediğine dair detaylı bilgiler var ama biz yine de NFT Summit İstanbul’u sizin gözünüzden dinleyebilir miyiz? Networking imkanından workshop’lara, katılımcıları nasıl bir deneyim bekliyor? 

Tolga Yücel: Biz yola çıkarken, İstanbul’un dünyadaki bu konuyla ilgili etkinlikler ajandasına girmesini hedeflemiştik. Yeni gelişen ve büyüyen bir alanda İstanbul’un merkez olması için bu çabayı çok önemsemiştik. Bu sebeple, kendi alanında yetkin yabancı konuşmacıları ve dünyaca ünlü şirketlerin yetkililerini İstanbul’da, burada oluşmuş ekosistem temsilcileri ile buluşturmayı önemsemiştik. Öncelikle katılımcılar, çok kaliteli yerli ve yabancı konuşmacıları dinleyecekler. NFTTrade, OKX, Biconomy, Metamask, Biliance, Sandbox ve Museum of Crypto Art gibi şirketlerin en üst düzeyleri ve Türkiye’de bu konuda söz sahibi olanlarla bir araya gelecekler. Yeni projelerin tanıtımı olacak. Farklı işleri başarmış ve projeleri hayata geçirmiş kişilerle tanışabilecekler. Dünyadan ve Türkiye’den sanatçıların eserlerini sergi bölümümüzde görebilecekler. Bir workshop’umuz var, sıfırdan bir NFT’nin yapılışına şahit olacaklar. Networking anlamında da çok geniş bir spektrumda fırsatları olacak.

Soru: Konuşmacı listesinde MetaMask gibi uluslararası şirketlerden isimler de var. Bu isimlere ulaşma süreci nasıl oldu? Türkiye pazarını nasıl gördüklerine dair fikirlerini alma şansınız oldu mu? 

Tolga Yücel: Biz, New York merkezli bir kuruluşuz, girişim sermayesi görevi görerek bir kuluçka merkezi gibi çalışıyoruz. Hedefimiz de ABD’de büyüyen web3 ekosisteminde projeleri desteklemek, onları büyütmek. Bu sebeple konuşmacı dostlarımızın birçoğu ile biz bu hedeflerimiz doğrultusunda bir arada çalışıyoruz. Bunun dışında, etkinlik paylaşılmaya başlayınca kendiliğinden katılmak isteyen ve konuşmacı olmak isteyen uzmanlarımız da oldu. Çoğu konuşmacımızla yaptığımız sohbette, Türkiye pazarı olarak değil ama yeni şekillenen NFT pazarı olarak bakıyorlar. Şunun farkındalar, Türkiye’den çok başarılı dijital sanatçı, proje var. Bunun büyütülmesinin hem Türkiye’ye hem de kendilerine, ekosisteme büyük fayda sağlayacağını düşünüyorlar.

Soru: NFT sektörünün 2021’in sonu ve 2022’nin başındaki ivmesini kaybettiği söyleniyor. Peki bunun NFT Summit İstanbul’a sizce negatif bir etkisi oldu mu? İlgi ne seviyede? 

Tolga Yücel: İlgi çok yüksek. Hatta giderek yükseliyor, sonlara doğru. FOMO etkisinden oluşan köpüğün bu süre içinde kalkması çok normal. Henüz emekleme döneminde olan bir sektör için bu çok doğal. Ama herkes şunun farkında NFT gerek dijital sanat eseri, gerekse fayda üreten bir token olarak, Blockchain ve web3’ün yeni anahtarı, değiş-tokuş aracı. Bu etkinliğin de amacı, bu dönüşümü, belki de bu yeni devrimi gündeme taşımak. 

Soru: 2 günlük etkinlik boyunca etkinlikte ne kadar ziyaretçi ağırlamayı planlıyorsunuz? 

Tolga Yücel: Kayıtlarımız hâlâ devam ediyor. Ancak şunu söyleyebilirim, sanırım bin rakamını geçeceğiz.

Soru: Etkinlikte Türkiye’den de birçok önemli isim sahneye çıkacak. Siz, Türkiye’deki sektörel ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Tolga Yücel: İnanılmaz dayanışma içinde olan ve rekabet yerine paylaşımı önceleyen bir ekosistem var Türkiye’de. Çok kaliteli insanlardan oluşan ve dünyayı takip eden girişimcilerle, sanatçılarla ve yayıncılarla geliştiricilerle tanıştık. Sektör henüz her şeyin başında. Fakat çok hızlı gelişiyor. Bu da Türkiye’nin bu konudaki ilk ve en büyük etkinliğine olan ilgiye de yansıyor. 

Soru: NFT Summit İstanbul’dan sonraki planlarınız neler? Bir sonraki etkinlik için hazırlıklar başladı mı? 

Tolga Yücel: Biz, düzenli bir şekilde İstanbul’da devam edeceğiz. Etkinliği daha da geliştirmeyi ve büyütmeyi hedefliyoruz. Üç ay içinde karar verip hayata geçirdiğimiz bu etkinlik için önümüzdeki yıl daha uzun sürede çalışmayı hedefliyoruz. Bu sebeple, hazırlıklara başladık bile… Ayrıca, hedefimiz seneye bu etkinliğin bir benzerini yurtdışında da yapmak. Amacımız, ekosistemimizi bu sefer yurtdışındaki başkentlere taşımak. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala