bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Oldu

merkez bankasi baskanligina yeni atama

Yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrasında bir süredir konuşulan Merkez Bankası Başkanlığı’na da yeni bir isim atandı. Yayımlanan Resmi Gazete’ye göre Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan atandı.

Merkez Bankası Başkanı Koltuğuna Hafize Gaye Erkan Oturacak

Bir süredir Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, görevinden ayrıldı. Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun görevine Hafize Gaye Erkan atandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın atanması ile bir ilk yaşandı. Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevini üstlenen ilk kadın oldu. Diğer taraftan, Merkez Bankası’nın önceki Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yeni görevi ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığı oldu.

Mehmet Şimşek’in 5 yıl aradan sonra ekonomi yönetimini tekrar eline alması sonrasında, TCMB Başkanlığına kimin getirileceği merak konusu olmuştu. Daha önceden de iddia edildiği gibi Hafize Gaye Erkan yeni dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı’na atandı. Hafize Gaye Erkan, eski First Republic Bank Eş CEO’su olarak biliniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala