bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Faiz İndirimi Açıklaması Yaptı

merkez bankasi baskani kavcioglu faiz indirimi aciklamasi yapti 2

Son dönemlerde Türk lirası rekor bir değer kaybı ile karşı karşıya kaldı. Söz konusu bu durumun en büyük sebebi “faiz indirimi” olarak görülüyor. Konu ile ilgili; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığını söylediği ifade edildi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Faiz İndirimi Açıklamasında Bulundu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında bu ay faiz indirimi yapılmaması ihtimalinin arttığını vurguladı.

merkez bankasi baskani kavcioglu faiz indirimi aciklamasi yapti

Bloomberg HT’nin aktardığına göre Credit Suisse analistler, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında; 16 Aralık’ta faiz indirimi olmama olasılığının arttığını söylediğini belirtti.

Söz konusu olan raporda, TCMB Başkan Yardımcısı Mustafa Duman’ın Para Politikası Kurulu’nun faiz indiriminin devam edip etmeyeceğine yönelik kararını 16 Aralık’ta vereceğini söyledi. Fakat Başkan Kavcıoğlu’nun konuya dahil olarak “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” dediği belirtildi. Kavcıoğlu ayrıca “İndirim için sınırlı alanımız kaldı” dedi.

Bunun yanında haberin yazımı esnasında dolar 13,73 TL’den işlem görüyor. Euro ise 15,48 TL’den işlem gördüğünü belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala