bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

MC Coin Nedir? Merit Circle (MC) Coin Yorum ve Geleceği

Merit Circle

Merit Circle (MC) oyunu, erişilebilirliği ve P2E oyun endüstrisine katılımı artırmak için merkezi olmayan yönetişimden yararlanır.

Merit Circle, dünyadaki herkesin kazan-kazan (P2E) oyun devrimine katılmasını kolaylaştırmaya çalışan merkezi olmayan özerk bir organizasyondur. Axie Infinity’ye ilk desteği veren Merit Circle, dünyanın dört bir yanındaki popüler blockchain tabanlı oyuna başlamak isteyen oyunculara burs sağlıyor ve yakında diğer birçok blockchain oyun platformunu desteklemeyi planlıyor. Oyuncuları Merit Circle DAO protokolüne katılmaya yönelik benzersiz teşviklerle bu proje, yenilikçi yeni modelini en hızlı büyüyen Web 3.0 endüstrilerinden birinde test ediyor.


Merit Circle (MC) Nedir?

Eylül 2021’de başlatılan Merit Circle kripto protokolü, oyna-kazan (P2E) oyun ekonomisini kolaylaştırmaya odaklanan merkezi olmayan özerk bir organizasyondur. Merit Circle, P2E oyununu daha fazla insan için daha fazla gerçeklik haline getirmeyi, oyun oynamayı yavaş bir aktiviteden gelir getiren bir akışa dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Bunu yapmak için, yenilikçi endüstri ortaklıkları ve merkezi olmayan bir yönetişim modeli aracılığıyla yatırımcıların, oyuncuların ve oyun platformlarının çıkarlarını aynı hizaya getirmeye çalışır.

Oyuncular Neden Merit Circle’a Katılmalı?

Merit Circle’a katılan oyunculara yaygın olarak “alimler” denir. “Burs” terimi ilk olarak Axie Infinity oyun platformu tarafından kullanılmıştır.Bireysel Ax’lerin popüler pazarlarda satın alınması pahalı hale geldiğinde, yeni oyuncuların katılması için giriş engeli kripto oyunu oldukça yükseldi. Oyuncular daha sonra cüzdan erişimine ihtiyaç duymadan Axie Infinity oynamanın mümkün olduğunu keşfettiler. Kısa bir süre sonra, “burs” modeli hayat buldu ve insanlar, kar paylaşım mekanizması kullanarak, karşılıksız tokenleri (NFT’ler) ile hesaplarını başkalarına kiralamaya başladılar. Bu şekilde, fazla Axies’e sahip mevcut oyuncular, bu “burslar” aracılığıyla yeni oyunculara sponsor olabildiler.

Merit Circle ile, burs başvurusunda bulunan ve gereksinimleri karşılayanlar, Merit Circle DAO’nun NFT’lerini kullanarak merkezi olmayan P2E oyunları oynayabilirler. Bunu yaparak, kazançlarının bir yüzdesi ile ödüllendirilirler. Kalan yüzde DAO hazinesine aktarılır. Buna karşılık, Merit Circle DAO, akademisyenlere bire bir koçluk sağlamaya, eğitim sınıflarına ev sahipliği yapmaya ve ekiplerini geliştirmek için başka yollar sunmaya yatırım yapıyor.

Merit Circle, akademisyenlerine en uygun oyun koşullarını sağlayabilecek rekabetçi oyun içi varlıklar sunar. Bunun ötesinde, Merit Circle, mevcut merkezi olmayan oyunların üzerine bir meta oyun geliştirerek, P2E kuruluşuna başka bir kazanç potansiyeli katmanı ekliyor (örneğin, kazanılan çoğu Axie Infinity savaşı için akademisyenler arasında haftalık bir lider tablosu). Son olarak, Merit Circle, gelecekte bilim adamlarına dağıtılacak olan geriye dönük airdrop ödüllerini ayırdı. Bunun nasıl yapılacağı henüz paylaşılmadı.

Token sahipleri ve akademisyenler ayrıca token ödülleri ve NFT damlalarına ve yaklaşan blok zinciri oyunlarına özel erişim almaya hak kazanabilirler. Örneğin, mükemmel performansa sahip akademisyenler, topluluk içinde ek ödüller alabilecekleri koçlar olabilirler. Halihazırda, bu karşılıklı yarar sağlayan burs modeli, Ocak 2022 itibariyle platforma 2.721’den fazla akademisyeni çekmiştir.

Merit Circle bursuyla Axie Infinity’ye katılmak isteyen oyuncular doğrudan DAO’ya başvurmalıdır. “Yöneticiler” başvuranları incelemekten, onları takımlara yerleştirmekten ve oyunun ilk adımlarında onlara yardımcı olmaktan sorumludur. Başarılı bir şekilde dahil edildikten sonra, ödüllerini kazanmaya başlamak tamamen bilim adamlarına kalmıştır. Ancak Merit Circle, başarılarının önündeki olası engelleri hızla hedefleyip ortadan kaldırmayı umarak, akademisyenlerin performanslarını gelişmiş izleme araçlarıyla izler.

Merit Circle2 1

Merit Circle DAO Yapısı

Temel düzeyde, Merit Circle bir DAO ve bir hazine ile temsil edilir.

Merit Circle DAO, genel platform yönetiminden (MainDAO) sorumlu olan bir ana varlığın yanı sıra, onun altında çalışan ve her biri desteklediği P2E endüstrisinin çeşitli bölümlerine hizmet veren birkaç altDAO’dan oluşur. Daha spesifik olarak, MainDAO, alt DAO’ları yönetmekten, hazine için gelir elde etmekten ve platform yönetiminden sorumludur. Merit Circle alt DAO’ları ise, protokolün desteklediği ve bu belirli oyunlarda kazanma stratejilerini teşvik etmekle görevlendirilen bireysel oyunları temsil eder.

Örneğin, ikincil bir Axie Infinity kazanma stratejisi, arzu edilen özellikler için stratejik olarak Axie yetiştirmeyi içerir, böylece kârlı bir şekilde satılabilirler. Bu stratejilerden elde edilen karlar, daha sonra ilgili Merit Circle kripto paydaşlarına geri gönderilen “kasalarda” toplanır. Kasa stratejisine bir örnek, P2E oyun kazançlarının %70’inin doğrudan oyunculara veya akademisyenlere gitmesi, %20’sinin hazineye iade edilmesi ve %10’unun yöneticilere (oyunun günlük operasyonlarını denetlemekten sorumlu olan) yönlendirilmesi olabilir (operasyonlar ve oyuncu ekipleri).

Merit Circle kripto protokolü, her türlü farklı platform için değerli oyun içi varlıkları tutan bir hazine tarafından da desteklenmektedir. Hazine bakiyesi, nakit, NFT’ler, tokenler ve stake tokenlerinin bir kombinasyonu ile temsil edilir. Tüm Merit Circle stratejileri, hazinenin boyutunu artırmayı ve ekosistemdeki paydaşlar için karlılığı artırmayı hedefliyor.

MC Token: Yönetim ve Stake Seçenekleri

Merit Circle, Merit Circle DAO’nun işleyişinde temel bir rol oynayan kendi yerel yardımcı programı ve yönetişim tokeni MC’ye sahiptir. MC’nin toplam bir milyar token  kaynağı var. Bu toplam miktarın ilk MC token dağıtımı aşağıdaki gibi tasarlanmıştır:

  • %20 kurucu ekip ve danışmanlara ayrılmıştır.
  • %15’i Merit Circle DAO hazinesine ayrılmıştır
  • %7,5 halka açık dağıtım için kullanılabilir
  • %29 topluluk teşvikleri için ayrılmıştır
  • %14 erken yatırımcılara tahsis edilecek
  • %14, platform ödülleri için kullanılacak

Token sahiplerinin Merit Circle kripto protokolünü ve genel ekosistemi desteklemesini (ve bunu yapmak için ödüller kazanmasını) sağlamak için token sahipleri, MC tokenlerini Merit Circle DAO tarafından desteklenen iki ana stake havuzuna dağıtabilirler. Birincisi bir MC stake havuzu, ikincisi ise popüler bir merkezi olmayan değişim (DEX) olan Uniswap’taki bir MC/ ETH likidite havuzu.

Kullanıcılar, bu iki havuzdan herhangi birine herhangi bir kilitlenme süresi olmadan esnek bir programla katkıda bulunabilir veya potansiyel yıllık yüzde oranlarını (APR) artırmak için planlı stake etmeyi (12 aya kadar) seçebilirler. Her iki senaryoda da, bir kullanıcının stake ödülleri, talep edildikten sonra 12 aylık bir süre için kazanılır.

MC Coin Yorum ve Geleceği

P2E oyun, 2021’de bir ilk etkinlik patlaması yaşadı ve hem oyuncular hem de oyun geliştiriciler için çekici bir yeni gelir ve varlık sahipliği modeli sundu. Örneğin Axie Infinity, 2021’e yaklaşık bin kullanıcıyla başladı ve yılı 2,5 milyonun üzerinde aktif günlük kullanıcıyla kapattı. Ve (2022’nin başlarından itibaren) Merit Circle protokolü yalnızca Axie Infinity’yi desteklerken, Star Atlas, Illuvium ve Hash Rush gibi diğer oyna-kazan kripto oyunlarına destek sunmayı yakın zamanda planlıyor. Ayrıca Merit Circle, Cyball, Nyan Heroes, Vulcan Forged, UFO Gaming, Sipher ve diğerleri gibi oyun geliştiricilerle özel olarak seçilmiş ortaklıklar duyurdu.

Burs operasyonlarının yanı sıra, Merit Circle DAO, birden fazla gelir akışını birleştirerek ve geleneksel oyun ile blockchain oyunları arasındaki boşluğu kapatarak birçok ek yönde büyümeyi hedefliyor.

MC Coin Grafiği


MC Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MC Coin 87,95 TL TL’den işlem görüyor. MC Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -9.21% değişim gösterdi. MC Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 127,201 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 62,953,878 dolar seviyesinde.

MC Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MC Coin $ 2.70 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle MC Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 45,24 dolarla kaydetti. Bununla birlikte MC yılın en düşük seviyesini ise 1,87 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala