bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,819.83 2.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.66 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 591.70 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 135.93 4.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513552 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452616 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144068 3.91%

Memecoin çılgınlığına rekor miktarda para yağdı

memecoin para topladi

Kişisel cüzdanların para toplayarak gerçekleştirdiği memecoin ön satışları 3 günde 100 milyon dolar topladı. Olay, kripto sektörü açısından yozlaşma olarak yansıtıldı.

Solana (SOL) ağı, memecoin furyası ile birlikte Mart ayına damga vurdu. Ağda oluşturulan memecoin’lere yapılan milyonlarca dolarlık yatırımlar, SOL fiyatını da büyük ölçüde etkiledi.

Memecoin çılgınlığı, yüksek takipçili hesapların kişisel cüzdanını paylaşarak para toplamasıyla farklı bir boyuta taşındı. İnsanlar, tanımadıkları kişilere sırf memecoin ön satışı için milyonlarca dolar gönderdi.

Cointelegraph’ın haberine göre, Solana ağında ön satış olarak yansıtılan tartışmalı para toplama modeli 3 günde 100 milyon dolardan fazla para topladı.

memecoin fon

Memecoin çılgınlığı başka bir seviyede

Solana ağının ev sahipliği yaptığı memecoin çılgınlığı, başka bir boyuta evrildi. Daha önce herhangi bir projenin piyasaya sürülmesi ve topluluk oluşturmasıyla ilerleyen memecoin piyasası, para toplama modeline evrildi. X üzerinden yürütülen para toplama kampanyasıyla birlikte Book of Meme (BOME) ve Slerf (SLERF) gibi memecoin’ler piyasaya sürüldü.

Cointelegraph’ın “yozlaşmanın zirvesi” olarak lanse ettiği para toplamalı memecoin ön satışı 3 günde 100 milyon doların üzerinde fon topladı. Yatırımcılar, sonuçları umursamadan varlıklarını bilmedikleri cüzdanlara gönderdi.

Kripto topluluğu, memecoin kurucularının para toplama kampanyasının yarattığı tahribat konusunda uyarılarda bulundu. Bitcoin etmenli piyasa düşüşü sırasında, varlıklar bilinmeyen memecoin’lerde kaybolmaya başladı.

Cointelegraph’ın 0xGumshoe’nin araştırmasından derlediği haberine göre, son 72 saat içerisinde söz konusu memecoin’lere 100 milyon dolar değerinde SOL yatırıldı. SOL furya ile birlikte 200 doları aşsa da daha sonra BTC etmenli bir düşüş yaşadı.

Book of Meme (BOME), Nap (NAP), Nostalgia (NOS) ve Slerf (SLERF) gibi memecoin’ler, para toplamalı ön satışlarıyla tarihe adlarını yazdırdı.

Nick isimli bir kripto kullanıcısı, “Bu yasal olarak yozlaşmanın zirvesi. Memecoin’lere 180 bin ve 90 bin dolar yatırmak…” şeklinde yorum yaptı. Bu açıklamayı, bir memecoin’deki büyük satın alımlar ile bağdaştırdı.

memecoin alımlar

Bu furya Darkfarms1 isimli kullanıcının BOME’yi piyasaya sürmesiyle hız kazandı. BOME, 1,5 milyar dolar piyasa değerine ulaşmayı başardı ve Binance’te listelendi. Yatırımcılar, sonraki BOME’yi bulma umuduyla bilmedikleri cüzdanlara SOL göndermeye başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala