bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,697.33 0.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.86 1.75%
bnb
BNB (BNB) $ 571.52 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 150.68 4.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52928 4.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504532 6.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162201 5.15%

Meme Token (MEME) Nedir?

Meme token MEME nedir

Meme token (MEME), Degenerator Meme platformunda kullanılan kripto para olarak biliniyor. Bu platform, kullanıcılarına NFT işlemleri yapabilme olanağı sunan yenilikçi bir girişimdir. Platformun bilinen diğer adının DontBuyMeme olduğunu ifade edelim. Son zamanlarda popüler hale gelen NFT piyasasında faaliyet veren bu platform kullanıcılarına birtakım avantajlar sunuyor. Bu avantajların neler olduğunu yazının devamında bulabilirsiniz. Bu içerik boyunca Meme token’lerden bahsediyor olacağız. Bu kripto paranın ve platformunun kripto para ekosistemine sağladığı yararlardan ya da sunduğu imkanları bu içerikte incelemeye çalışacağız.

MEME token’ler, özel dijital sanat NFT platformu DontBuyMeme’in yerel token’i olarak ifade edilebilir. Söz konusu platform, dünyanın dört bir yanından dijital sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Bu platformda sunulan çeşitli avantajlardan faydalanmak tüm kripto severler için mümkün. Bahsi geçen avantajların başında Meme token’lerin stake edilmesi geliyor. Kripto para topluluğuna MEME token’leri stake etme şansı bu platformda sunuluyor. DontBuyMeme platformunun NFT’leri de içeren, fırsat ve olanaklarla dolu bir mecra olduğunu söyleyebiliriz. Meme token’leri stake eden kullanıcılar bunun karşılığında bazı ayrıcalıklar elde ediyor. Örneğin kullanıcılar stake işlemleri sonucunda, seçtikleri NFT ile ilgili kullanabilecekleri “ananas” olarak da bilinen krediler kazanırlar. Bu krediler sonucunda kullanıcıların gelir elde etmesi mümkün hale getirilmiş. Bunun yanı sıra  MEME token’ler, platform üzerinde düzenlenen sanat müzayedelerinde teklif vermek için de kullanılabilir. Böylece Meme token’ler için çeşitli kullanım alanları meydana getiriliyor.

MEME token

Meme Token (MEME) Ne Zaman Çıktı?

MEME token’in geliştiricisi, Consensys’deki DeFi ürün lideri Jordan Lyall’dır. Consensys kripto para alanında faaliyet veren ve kullanıcılarına DeFi hizmetleri sağlayan bir oluşum olarak biliniyor. Lyall, yeni DeFi projelerini dakikalar içinde başlatmak için Dejeneratör adını verdiği oluşumu ortaya çıkardı. Bu platformdan tüm kullanıcıların kolay bir şekilde faydalanabilmesi mümkün hale getirildi. DeFi token’leri son zamanlarda kripto para piyasasında sıklıkla konuşulan konuların başında geliyor diyebiliriz. Bu potansiyelin farkına varan Lyall söz konusu platformu hayata geçirdi. Platformda kullanılan kripto para olaraksa Meme token (MEME) geliştirildi.

Ağustos ortasındaki başlangıcından bu yana MEME, token başına 1.700 $’lık fiyata ulaşmayı başardı. Projenin kurucusu Lyall o tarihte gerçekleştirdiği ilgi çekici bir eylemle de tanınıyor. Lyall kendi sosyal medya hesapları aracılığıyla projenin potansiyel yatırımcılarını belirli konularda uyardı. Durumunun bir şaka olduğunu ve bunun, altında yatan bir değer önerisi olmadığını belirten Lyall, doğrudan kullanıcıları parayı satın almamaları konusunda uyardı. Bu durumun bir hayli ilgi çekici ve düşündürücü olduğunu söyleyebiliriz.

Meme Token (MEME) Fiyatı Nedir?

Meme token (MEME) fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşmak mümkün. Proje ekibinin platform ve kripto parası için detaylı bir tanıtıcı evrak hazırlamadığını görüyoruz. Çünkü projenin web sayfasında bu evrakların bulunmadığını tespit etmek mümkün. Ancak çeşitli internet kaynakları ve projenin kendi web sayfası üzerinde bulunan veriler bizi belirli gerçeklere götürüyor. Meme token’ler sınırlı arza sahip. Toplamda 28 bin adet arz edilecek Meme token’lerin şimdiye dek tamamı dolaşıma dahil olmuş. Oldukça düşük bir arz adedi olarak yorumlayabileceğimiz bu miktar, 1 adet MEME token’in fiyatının bir hayli yüksek olmasına neden olmuş.

Meme token nedir

Meme Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MEME token [mcryptocoin=”ASR” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. MEME token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”MEME” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. MEME token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”MEME” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”MEME” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Meme Token Kaç Dolar?                        

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MEME token [mcryptocoin=”MEME” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle MEME token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 3754 dolarla kaydetti. Bununla birlikte MEME token yılın en düşük seviyesini ise 132 dolarla belirledi.

Meme Token (MEME) Nasıl Çalışmaktadır?

İnternet üzerinde yer alan kaynaklara göre MEME toknen’in en bilindik özelliği, fayda sağlamamasıdır. Başka bir deyişle bu token’ler yalnızca yatırımcıların klasik DeFi etkinliklerini gerçekleştirmesi için geliştirilmiş. Projenin kurucusu Lyall’ın da başlangıçta belirttiği üzere bu kripto paranın arkasında ona bir değer kazandıracak hiçbir unsur bulunmuyor. Bununla birlikte, herhangi bir “meme” hadisesinde olduğu gibi bu kripto paranın da popülaritesi viral yollarla yükseldi. Bu sayede etkileşim kazanan Meme token şimdiki halini aldı. Aslına bakılırsa kripto para piyasasında buna benzer çok sayıda proje yer alıyor. Meme token projesinin diğerlerine göre gerçekleri ifade etmek konusunda daha hassas olduğunu söyleyebiliriz. Meme token projesinin bir tür eleştirel yöne sahip olduğunu da ifade etmek mümkün.

MemetokenMEME

Yatırımcıların bu kripto paraya karşı dikkatli olmaları gerektiğini projenin kendi yaratıcıları ifade ediyor. Çünkü herhangi bir gerçeğe dayanmayan bu proje tıpkı popüler meme’lerin bir anda yok olduğu gibi uçup gidebilir şeklinde yorumlar yapılıyor. Platformun isminden de anlaşılacağı üzere (DontBuyMeme) Meme token’ler pazarlama stratejisi olarak farklı bir yöntemi benimsemişe benziyor. Çeşitli borsalarda işlem gören bu kripto paranın stake imkanı sunduğunu görüyoruz. NFT’lerin geleceğini parlak gören ekip bu alanda çalışma gerçekleştirmiş.

Meme Token (MEME) Nasıl Satın Alınır?

Meme token’ler (MEME) belirli borsa platformları üzerinden alınıp satılıyor. Bu borsalar arasında Uniswap, Poloniex, Coinex, ShibaSwap, Hoo ya da Okex gibi isimler yer alıyor. Kullanıcıların bu borsalar üzerinden MEME alıp satması mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala