McDonald’s Çin, İlk NFT’sini Çıkardı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Çin’de kripto varlıklara karşı uygulanan yasaklar birçok kripto şirketinin ülkeden kaçmasına neden oluyor. Son olarak, 20 şirketin, Çin’den ayrıldığını duyurmuştuk. Diğer taraftan McDonald’s Çin yayınladığı ilk NFT ile dikkat çekmeyi başardı. McDonald’s, Çin‘de 31. yılını kutluyor. Bu kutlama için da bir NFT yayımlandı.

McDonald’s Çin, 31. Yıla Özel NFT Yayımladı

McDonald’s Çin tarafından ilk NFT projesi yayımlandı. NFT, “Big Mac Rubik Kübü” olarak isimlendirildi. Şirket, Çin’deki çalışanlarına ve müşterilerine de toplam 188 NFT verecek. Bu yayımlanan NFT de 188 NFT’nin ilki.

Rubik küp şeklindeki NFT, şirketin, Şangay’daki yeni genel merkez binasının şekline benziyor.

mcdonalds cin ilk nftsini cikardi 2
McDonald’s Çin Yeni Genel Merkezi

McDonald’s Çin, bu hamlesiyle piyasaya NFT süren ilk restoran zinciri oldu. Konuyla ilgili konuşan McDonald’s Çin CEO’su Zhang Jiayin, yeni trendlerin ve son teknolojilerin şirket için her zaman önemli olduğunu söyledi.

Yapılan resmi açıklamaya göre NFT, McDonald’s’ın değerlerinin yanı sıra sevgi, teknoloji ve trendin simgesi olarak tanımlanıyor. Şirketin değerleri ise şöyle; hizmet, hoşgörü, dürüstlük, topluluk ve aile.

Eylül ayının başlarında McDonald’s El Salvador da BTC ile ödeme alacağını açıklamıştı. Hatırlayacağınız gibi BTC, El Salvador’da yasal olarak kabul edilen kripto varlık olma özelliğine sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Hazal Orta

Yapay zekâ ve blokzincirin yarattığı çevresel kriz

Yapay zekâ ve blokzincir enerji tüketimiyle çevresel krize yol açıyor. Kriptoda uygulanan manipülasyonun yanı sıra “Evet, lütfen” gibi nazik olduğunu düşündüğümüz ama gereksiz kibar yaklaşımımız bu sorunu derinleştiriyor. Merkeziyetsiz dünyanın geleceği, sürdürülebilir çözümlerle şekillenebilir. Yapay zekâ ve blokzincir teknolojileri modern dünyanın en devrimci araçları olarak selamlanıyor. Ancak bu teknolojilere “evet, lütfen” diyerek sınırsız bir coşkuyla ...

Bağlantıyı kopyala