bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,243.02 4.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,244.59 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 577.32 2.23%
solana
Solana (SOL) $ 178.58 5.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.599924 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.412258 4.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129737 4.45%

Mastercard yöneticisi: CBDC’lere gerek duyulmuyor

Mastercard kripto

Mastercard Asya-Pasifik bölgesi blockchain ve dijital varlıklar yöneticisi Ashok Venkateshwaran, geleneksel paraların kullanımının rahat olduğunu ve CBDC’lere gerek duyulmadığını belirtti.

Kripto para piyasası yükseliş yönlü fiyat hareketliliği sergiliyor. Kripto paraların yükselişi, benimsenme oranlarında da artışa yol açtı. Küresel çapta kullanıcılar, kripto para birimlerinin kullanım alanları ve avantajları hakkında bilgi edinmeye başladı.

Diğer taraftan ülkelerin merkez bankaları da blokzincir çalışmalarını hızlandırdı. Benimsenmeyi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) üzerine çekmek isteyen bankalar, çalışmalarını sürdürüyor.

CBDC’lerin geliştirilme çalışmaları sürerken, Mastercard’ın blockchain ve dijital varlıklar yöneticilerinden Ashok Venkateshwaran, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mastercard’ın yöneticisi CNBC’ye konuştu

Ödeme devi Mastercard’ın Asya-Pasifik bölgesi blockchain ve dijital varlıklar yöneticisi Ashok Venkateshwaran, CNBC’nin konuğu oldu. Yaptığı açıklamalarında CBDC’lere değindi.

Mastercard CBDC

Venkateshwaran, Çarşamba günü Singapur FinTech festivalinin oturum aralarında konuştu. Venkateshwaran, CBDC’ler hakkında, zor olanın benimseme olduğunu ifade etti.

İnsanların benimseme konusunda henüz yeterli durumda olmadığını savunan Venkateshwaran, “CBDC’ler istenildiği gibi harcamayı kolaylaştırıyor ve nakit paraya çok benziyor.” dedi. Mastercard yöneticisi, geleneksel para birimleriyle benzerliği nedeniyle CBDC’lere gerek duyulmadığını ve benimsenmenin yavaş ilerlediğini ifade etti. Verilere göre, şimdiye kadar 11 ülke CBDC çıkardı.

Mastercard’tan Venkateshwaran, CBDC’lerin haklı çıkmasının zor olduğunu ve birçok ülke için gerekli altyapıyı oluşturmanın fazla çaba gerektirdiğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala