bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

Mastercard, Finansal Katılım için Kripto Şirketi Fasset ile Anlaştı

mastercard finansal katilim icin kripto sirketi fasset ile anlastiadf

Ödeme devi Mastercard, Endonezya’da benimsenmeyi sağlayabilecek dijital çözümleri birlikte geliştirmek için kripto ağ geçidi sağlayıcısı Fasset ile ortaklık kurdu. Söz konusu bu iş birliği, ülkedeki finansal katılımı genişletmeyi ve fırsatları yerel ekonomiye genişletmeyi amaçlıyor. 

Mastercard, Fasset ile İş Birliği Yapıyor

Orta Doğu merkezli kripto şirketi Fasset, Endonezya’daki finansal erişimini genişletmek için küresel ödeme teknolojisi şirketi Mastercard ile işbirliği yapıyor.

Mastercard Endonezya’nın ülke müdürü Navin Jain yaptığı duyuruda, Fasset’in ülke içindeki finansal katılımı ilerletme çabalarını destekleyeceğini söyledi. Jain’e göre bu ortaklık, yerel halkın dijital teknolojilere daha fazla erişmesine yardımcı olacak.

crypto 2 scaled 1

Fasset’te yönetici olan Hendra Suryakusuma konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Ortaklığımız, dijital finansın önündeki engelleri azaltmayı ve ortaya çıkan finansal hizmetlerin kullanımından yararlanmak için daha büyük fırsatlar yaratmayı amaçlıyor.

Bunun dışında yönetici, Endonezya gibi ülkelerde kripto benimsemenin de daha geniş kripto ekosistemi üzerinde önemli bir etkisi olacağına inanıyor. Diğer ülkeler için ilerleme kaydetmeleri ve ekonomik büyümenin hızını değiştirmeleri için bir referans görevi göreceğini vurguladı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala