bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,278.95 3.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.32 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 549.44 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 140.45 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500806 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455356 1.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152071 2.87%

Mask Network (MASK) Nedir? MASK Coin Yorum ve Geleceği

MASK

Mask Network (MASK), API’lere veya merkezi sunuculara ihtiyaç duymadan daha güvenli, sansüre dayanıklı bir internete erişim sağlamak için Web 2.0 ile Web 3.0 arasında köprü kurar.

Mask Network, geleneksel ve merkezi olmayan sosyal ağlarda merkezi olmayan uygulamalara (dApp’ler) erişmenin yanı sıra, kullanıcıların sorunsuz bir şekilde şifreli mesajlar ve kripto paralar göndererek Web 3.0 dünyasına erişmelerini sağlayan bir portaldır. Kısacası, Mask Network, daha fazla insanın Web 3.0 ile etkileşime geçebilmesi için yeni, açık interneti zaten mevcut sosyal platformlara getirmek istiyor.


Mask Network (MASK) Nedir?

İnternetin şu anki yinelemesine, büyük ölçüde, kullanıcıların çevrimiçi dünyayla nasıl etkileşime girdiklerini kontrol eden teknoloji şirketleri hakim. Kullanıcılar genellikle yayınladıkları içeriğin tam mülkiyetine sahip değildir, çünkü günümüzün Web 2.0 platformları, standartlarına uymadığı takdirde içeriği ortadan kaldırabilir.

Mask Network’ün amacı, geleneksel sosyal medya platformlarında, merkezi olmayan sosyal medya dünyasıyla uyumlu özellikler yaratırken, Web 2.0 kullanıcılarına güçlü bir aşinalık derecesi sağlamaktır. Bu şekilde, daha fazla insan Web 2.0 sitelerinden ayrılmadan Web 3.0 dünyasıyla bağlantı kurabilir .

Web 2.0, bugün genel halkın “internet” olarak gördüğü şey olarak düşünülebilir: bilgi paylaşımı, kitle kaynaklı içerik, çok yönlü veri akışları ve sosyal medya. Web 3.0, merkezi olmayan bir şekilde kullanıcı bilgilerinin kontrolünü geri almak ve blok zinciri gibi yeni teknolojilerle desteklenen sansüre dayanıklı, açık bir internet yaratmakla ilgilidir.

Mask Network (MASK), şu anda Uniswap ve SushiSwap dahil olmak üzere bir dizi merkezi olmayan uygulamayı (dApps) desteklemektedir ve Twitter ve Facebook dahil olmak üzere birçok sosyal medya platformuyla uyumludur. 

Mask Network’ün 2.0 sürümünün piyasaya sürülmesi, çok zincirli Mask cüzdanını, kullanıcıların sosyal medya hesaplarını ve Web 3.0 adreslerini toplayan bir MaskID oturum açma sistemini ve D.Market adlı bir dApp pazaryerini içerir. Mask Network, Chrome Web Mağazası’nda, Firefox ADD-ON’larında ve iOS ve Android cihazlarda beta sürümünde mevcuttur.

MASK Coin Nedir, Ne İşe Yarar?

MASK, Mask ekosisteminin merkezi olmayan özerk organizasyonu (DAO) olan MaskDAO’nun yerel tokenidir. Mask Network, Mask’in İlk Twitter Teklifi (ITO) özelliği aracılığıyla Şubat 2021’de $MASK’ı piyasaya sürdü. Bir ITO, kullanıcıların doğrudan Twitter’da token lansmanlarına katılmasını sağlayan merkezi olmayan bir varlık sunan özelliktir. Projeler, mevcut tokenlerini indirimli sunarak veya yeni bir jeton başlatarak kullanıcıları ödüllendirebilir veya ITO’lar aracılığıyla farkındalık oluşturabilir.

Oluşumda toplam 100.000.000 MASK tokeni oluşturuldu. MASK, MaskDAO’nun yönetim tokeni olduğundan, her bir MASK, DAO ile ilgili olaylarda bir oyu temsil eder. Zamanla, Mask Network ekibi ve ekosistem üyeleri, Mask Network kripto ekosistemine katkıda bulunabilecek veya entegre edilebilecek projelere finansal destek sağlayacak Maske Hibe Programı gibi daha fazla blok zinciri sosyal medya ürünleri ve hizmetleri geliştirecekler.

MASK1
MASK

MASK Network Nasıl Çalışır?

Mask Network, kullanıcıların çevrimiçi etkileşimlerine bir gizlilik katmanı eklemesine izin vermesi açısından benzersizdir. Bunu yapmak için Mask Network, bilgi iletimi için merkezi olmayan uçtan uca şifreleme sağlar ve bilgilerin yorumlanmasını yönetir.

Mask Network’e göre mesajlar asimetrik olarak şifrelenir. Bu şifreleme türü için iki anahtar kullanılır; şifreleme için genel anahtar ve şifre çözme için özel anahtar. Mask Network üzerinde bir mesaj gönderildiğinde, belirlenen alıcıların açık anahtarları ile şifrelenir. Belirlenmiş bir alıcı, Mask Network tarafından şifrelenmiş mesajları aldığında, uzantı, alıcının özel anahtarıyla mesajın şifresini çözecektir. Şifre çözme işleminden sonra mesajın içeriği düz metin olarak görüntülenecektir.

Mask Network, kırmızı paket kampanyaları, Gitcoin hibe finansmanı ve kripto para ticareti gibi blok zinciri ile ilgili özellikler için bir blok zinciri cüzdanı içerir. Uzantı ile kullanıcılar, ETH gibi kripto tokenlerini akıllı sözleşmelere sarabilir ve diğer Mask Network kullanıcılarının bunları talep edebilmesi için Twitter’da paylaşabilir.

Uzantı ayrıca gitcoin.co URL’sini içeren mesajları algılar ve kullanıcıların mesajda belirtilen hibeyi doğrudan finanse etmesine olanak tanır. Ek olarak, uzantı dolar işaretiyle ($) başlayan token sembolü hashtag’lerini algılar ve kullanıcıların piyasayı kontrol etmesine ve token için değiş tokuş yapmasına olanak tanır. Kullanıcılar daha sonra, Ethereum ağındaysa token ile doğrudan ticaret yapmak için Mask Network’ün Uniswap arayüzünü kullanabilir.

MASK Network’ü Kim Yarattı?

Mask Network, Çinli eski bir araştırmacı gazeteci ve mühendis olan Suji Yan tarafından Şanghay’da kuruldu. Yan, Mask Network’ten önce, siber uzayda sosyal özgürlüğü savunan bir dizi ürün için bir alan olan Dimension’ı kurdu. Şimdi, TesserPG ve Twidere gibi diğer projeleriyle birlikte Dimension, Mask Network’ü de geliştiriyor ve sürdürüyor.

Mask Network, birden fazla token satışı yoluyla birden fazla kurumdan fon aldı:

Kasım 2020’de Mask Network, HashKey ve Hash Global tarafından ortaklaşa yürütülen bir girişim turunda 2 milyon dolar topladı.

Şubat 2021’de proje başka bir girişim turunu tamamladı ve Digital Currency Group, Fundamental Labs ve Animoca Brands dahil olmak üzere bireysel ve kurumsal yatırımcılardan 3 milyon dolar topladı.

Daha sonra Şubat 2021’de ağ, halka arz olan MASK LBP’de (Likidite Önyükleme Havuzu) yaklaşık 40 milyon dolar topladı. MASK’ın başlangıç ​​fiyatı 3,90 dolardı ve 36 saat sonra bitiş fiyatı 13,22 dolardı. Likiditeyi iyileştirmek için Mask Network, LBP’den sonra Uniswap havuzlarına 2 milyon dolar değerinde MASK, 1 milyon dolar değerinde ETH ve 1 milyon dolar değerinde USDC koydu. Ayrıca LBP’den kalan satılmamış MASKE’yi gelecekte MASK’ın likidite sağlanması için ayırdılar.  

Diğer token satışları, İlk Twitter Teklifi  (ITO) ve topluluk airdrop’ları ile birlikte Mask Network, 49.2 milyon dolar topladı.

MASK Coin Yorum ve Geleceği

Mask Network, yakın zamanda NFT’lerin alım ve satımını içerecek şekilde genişletildi. 10 Mart’ta Mask Network ve DEGO Finance, kullanıcılar için daha fazla NFT içeriği oluşturmak için stratejik bir ortaklık kurdu. Aynı ay, Mask Network,  NFT’leri doğrudan Twitter’a eklemek için Cent ile işbirliği yaptığını duyurdu. Bu ortaklıkta Mask Network, kullanıcıların NFT’leri takas etmelerine ve Twitter’daki teklif geçmişlerine bakmalarına izin vermeyi planlıyor. Proje, bu işlevi Facebook ve Instagram gibi diğer merkezi platformlara genişletmek istiyor.

18 Mayıs’ta Mask Network, izlemeyi önlemek için tasarlanmış bir meta veri gizleme ağına dayanan merkezi olmayan bir platform olan Nym ile işbirliği yaptığını duyurdu. İki platform, düğüm geliştirmede işbirliği yapmayı planlıyor ve kullanıcıların Nym test ağında Maske Ağı düğümlerini kullanmalarına izin veriyor. Nym ile Mask Network, merkezi ağlardaki kullanıcılar tarafından bilgi sızıntısı riskini azaltmak için şifreli bir özel mesajlaşma hizmeti geliştirmeyi planlıyor.

Mask Network, merkezi platformlarda DApplet’ler sağlayarak Web 2.0 ve Web 3.0 arasında gizlilik temelli bir köprü olarak hizmet etme konusunda tutarlı olmuştur. Veri aktarımı için bir ara yazılım aracısı olarak Mask Network, Chainlink  ve The Graph gibi ağlara benzer. Chainlink, gerçek dünya verilerini blok zincirine çevirirken, The Graph blok zinciri verilerini endeksler ve gerçek dünyaya döndürür. İki makine tabanlı ara yazılımdan farklı olarak, Mask Network daha insan merkezlidir. Mask Network, iki ağ ile aynı seviyeye ulaşabileceğine inanıyor  ve blockchain uygulamalarına yardımcı olmak için birlikte çalışabileceklerini umuyor.

Mask Network (MASK) Grafiği


MASK Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MASK Coin 109,77 TL TL’den işlem görüyor. MASK Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 3.10% değişim gösterdi. MASK Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 50,206,912 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 325,530,612 dolar seviyesinde.

MASK Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MASK Coin $ 3.38 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle MASK Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 97.92 dolarla kaydetti. Bununla birlikte MASK yılın en düşük seviyesini ise 3.00 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala