bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,972.21 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,283.24 3.53%
bnb
BNB (BNB) $ 582.52 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 182.98 6.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.603608 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.418466 6.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134827 7.92%

Masadan eksiliyorlar: Bittrex US’nin kapatılması için onay verildi

Bittrex SEC

ABD İflas Mahkemesi, kripto borsası Bittrex’in ABD operasyonlarını sonlandırmak için onay verdi. Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunan Bittrex, mahkeme onayı ile resmen ABD hizmetlerini sonlandırdı.

Kripto sektöründe uzun süredir devam eden ayı piyasası, sektörde yer alan şirketleri ve kuruluşları olumsuz anlamda etkiledi. İki yıl içerisinde birçok şirket, zorlu süreçlerden geçti. Bu şirketlerden birisi olan kripto borsası Bittrex, ABD operasyonlarını devam ettiremeyeceğini belirterek Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Mayıs ayında yapılan bu başvuru, borsanın ABD ayağını kapsadı.

ABD İflas Mahkemesi, Bittrex’in ABD ayağının kapatılması için onay verdi. Bittrex US, revize edilmiş iflas planını uygulamaya koyacak.

Bittrex’in ABD ayağı kepenk kapatıyor

Kripto borsası Bittrex’in ABD’de hizmetlerini sonlandırması, iflas mahkemesince onaylandı.

The Block’un haberine göre, bir mahkeme dosyasında, Bittrex’in kalan alacaklılarına geri ödeme yapmak için sunduğu tasfiye planı onaylandığı görüldü. İflas sürecini yürüten Yargıç Brendan Shannon, geçtiğimiz gün Delaware’de yapılan duruşmada onayı veren isim oldu.

Bittrex görsel haber içi

Mahkeme dosyasında, “Duruşma tutanağında da belirtildiği üzere, Mahkeme SEC’in gayri resmi yorumlarını çözüme kavuşturan revize edilmiş bir Öneri Emri çıkaracağına karar verdi” ifadesi yer aldı.

Bittrex, SEC tarafından kayıt dışı borsa işletmekle suçlanmasının ardından Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu. Ayrıca şirket, SEC ile uzlaşmaya varması sonucunda 24 milyon dolarlık bir ceza ödemesi gerçekleştirdi.

Onaylanan iflas sürecinin borsanın ABD ayağına yönelik olduğu ve Bittrex Global’in halen daha aktif olarak hizmet verdiği belirtildi.

The Block’un verilerine göre, Bittrex, ABD’de yer alan en büyük kripto borsaları arasındaydı. Bittrex, 2018’in başında ABD’deki pazar payının yüzde 23’ünü elinde bulundurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala