bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,533.29 3.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.50 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 606.93 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 148.64 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529413 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477925 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152481 5.46%

Marmaris Yangınını Anlatan Geyikli Gece NFT Koleksiyonu Satışa Çıktı

Marmaris Yanginini Anlatan Geyikli Gece NFTsi Satişa Çikti

NFT dünyası oldukça büyük. Bir tarafta şirketler vizyonlarını yansıtmak amaçlı NFT’ler piyasaya sürerken, bazen de kazanç odaklı NFT yatırımları yapılabiliyor. Ancak NFT’ler çok daha fazlasına hizmet edebiliyor. Dijital Sanatçı Gökhan Doğan ve Müzisyen Özge Doğan, Marmaris’te yaşanan yangını anlatan bir NFT koleksiyonu tasarladı.

Geyikli Gece NFT Koleksiyonu İsmini Turgut Uyar’ın Şiirinden Alıyor

NFT sektörü özellikle son dönemde oldukça sanatlar faaliyetlerde kullanılabiliyor. World od Women gibi belirli bir amaca hizmet eden NFT’ler, oldukça farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabiliyor. Son olarak geçtiğimiz yıl 28 Temmuz’da Marmaris’te başlayan ve kısa sürede çevre ilçelere yayılan orman yangınını anlatan NFT koleksiyonu Geyikli Gece, yaşananların hatırasını yaşatma ve gelirinin bağışlanması için piyasaya sürüldü.

Konu hakkında konuşan Gökhan Doğan şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz yıl Marmaris’te başlayan ve hızla yayılan orman yangınları tüm Türkiye gibi bizi de oldukça derinden etkiledi. 28 Temmuz ve sonrasında, oradaydık. Doğanın, canlıların tahribata uğradığı o günlerde hem yangının söndürülmesi için çaba gösterenlerden hem de kayıplara şahitlik edenlerdendik” diyen Gökhan Doğan, “118 bin 415 hektarlık ormanlık alanın yanması, on binlerce canlının faciada ölmesi, bir aile olarak, birey olarak, sanatçı olarak kayıtsız kalamayacağımız bir konuydu”

Özge Doğan ise, “Bu sarsıcı hikâyenin unutulmaması, yok sayılmaması, bu duyarlılığın paylaşılması ve çoğalması o günden bugüne hep aklımızda oldu. Doğanın, canlıların ve hepimizin maruz kaldığı bu tahribatı en iyi sanatımızla anlatabileceğimizi biliyorduk” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala