bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,060.97 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.35 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 576.90 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 173.80 3.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521399 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479507 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152819 0.17%

Mark Cuban, SEC’in Kripto Düzenleme Çalışmalarını Ele Aldı

Mark Cuban Bitcoini Cok Daha Dusukten Almak Istiyor

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, eski SEC yetkilisi John Reed Stark’ın Binance’e karşı davasında finansal düzenleyiciye verdiği desteği hedef alarak Gary Gensler’i kripto girişimlerini riske atmakla suçladı.

Mark Cuban SEC’i Eleştirdi

Mark Cuban, SEC’in kripto para sektöründeli düzenleme girişimleri hakkında yorum yaptı. Cuban, düzenleyicinin, girişimleri engellemeden borsalar ve tokenler için basit bir kayıt sistemi oluşturması gerektiğini savundu. 

Mark Cuban, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kriptoya yaklaşımının girişimcileri ve yeni başlayanları net bir rehberlik olmadan kendi başlarına bıraktığını savundu.

Cuban, yeni başlayanların, özellikle de Web3’tekilerin uyması gereken karmaşık kuralları büyük ölçüde kınadı. SEC ve Kongre’ye, yatırımcıların korunmasını sağlarken aynı zamanda startup’ları ve endüstri devlerini aynı şekilde etkinleştirebilecek tokenlar ve borsalar için temel bir kayıt sistemi oluşturmasını önerdi. 

Stark daha önce kripto ile ilgili işletmelerin düzenleyiciler tarafından büyük işletmeler olarak ele alınması gerektiğini savunmuştu. Ancak Cuban, birçok kripto şirketinin küçük olduğunu ve sadece sektöre başlamak için menkul kıymetler avukatları tutmalarının söylenmemesi gerektiğini savundu.

Cuban, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklamada bulundu:

Ben ve diğerleri parlak bir çizgi rehberliği istediğimizde ve dava yoluyla düzenlemeye karşı çıktığımızda, SEC ve Gary Gensler tarafından otobüsün altına atılan işletmeler, ter sermayesi tarafından yönlendirilen yurt odası girişimleridir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala