bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,661.06 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,276.98 5.05%
bnb
BNB (BNB) $ 599.10 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 143.43 5.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521569 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471211 2.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149162 2.21%

MakerDAO kurucusundan Curve Finance istismarı yorumu

makerdao kurucusundan curve finance istismari yorumu

Merkezi olmayan finansın (DeFi) liderleri, son zamanlarda Curve Finance protokolünün yaşadığı istismarı ve bu durumun yarattığı endişeyi tartışıyor. MakerDAO’nun kurucusu Rune Christensen, bu olayın sektör için bir dönüm noktası olabileceğine dikkat çekiyor.

DeFi Dünyası İçin Kara Perşembe

MakerDAO‘nun eş kurucusu Rune Christensen, son zamanlarda yaşanan Curve Finance istismarının, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü içerisinde kaygıları artırmasının ardından, bu olayın bir dönüm noktası olabileceğini belirtti.

Christensen, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “Bu durum, ‘her şey bitti’ şeklinde yorumlanabilir. Ancak belki de bu, döngünün Kara Perşembe’si olabilir; yani boğa piyasasının son çöküşü olup, her şey daha da güçlü bir biçimde toparlanabilir.” ifadesini kullandı.

DeFi protokolü olan Curve Finance, Vyper programlama dilinin çeşitli versiyonlarının kullanıldığı akıllı sözleşmelerde ortaya çıkan bir hata sonucu likidite havuzlarının birkaçının istismara uğradığını duyurdu. Bu hata, saldırganların Vyper sözleşmelerini kullanarak çeşitli stablecoin havuzlarını boşaltmalarına ve böylece 24 milyon dolar elde etmelerine olanak sağladı. Bu durum, Blockchain sektörünün önde gelen isimlerinin X üzerinden bu açığın uzun vadeli etkilerini tartışmalarına sebep oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala