Mahkeme, CEL’i menkul kıymet olarak görmedi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İflas eden kripto şirketi Celsius‘un token’ı CEL ile ilgili mahkemeden ilginç bir karar çıktı. İflas hakimi, Ripple davasına atıfta bulunarak CEL’i ‘menkul kıymet’ olarak sınıflandırmaktan kaçındı.

apollo celsiusu satin almak icin teklif verdi 2

Mahkemeden CEL kararı

Yatırımcı Otis Davis, CEL token sahiplerinin yeni komite oluşturması kapsamında, mahkemeden Ripple/XRP davasında belirlenen emsal kararın tanınmasını talep etti. Mahkeme dosyasına göre, iflas hakimi devam eden Ripple Labs davası ışığında Celsius‘un yerel tokenı’nın bir menkul kıymet olup olmadığını söylemeyi reddetti. Mahkemenin baş yargıcı Martin Glenn, söz konusu talebi reddetti.

Geçen yıl iflas işlemlerine başlayan Celsius varlıklarının, Fahrenheit konsorsiyumuna satılması konusunda anlaşma yapılmıştı. Mahkemenin onayının ardından Celsius alacaklıları, Fahrenheit’a satışı ile ilgili karar verecek. Alacaklıların Fahrenheit‘a satışı değerlendirmek için bir ay süresi olacak. SEC davasından Ripple, kısmi zaferle ayrılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Göker Bilgiç

Bitcoin’de kurumsal yatırımcı talebi güçlü kalıyor

Bitcoin (BTC) fiyatı son günlerde yüzde 7,8 oranında bir gerileme göstererek 60 bin dolara kadar düştü. Ancak, bu düşüşün ardından lider kripto para tekrar yükselmeye başlayabilir. Bazı büyük yatırımcı gruplarının desteği, fiyatı daha da yukarı çekme potansiyeline sahip. Özellikle kurumsal yatırımcılar, Bitcoin fiyatının artmasında önemli bir rol üstleniyor ve bu yatırımcıların etkisi, BTC’yi 70 bin ...

Bağlantıyı kopyala