bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,441.80 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,197.14 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 574.86 1.26%
solana
Solana (SOL) $ 173.52 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.604671 0.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.398569 0.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127515 2.83%

Lumoz stratejik yatırım turunu başarıyla sonuçlandırdı, merkeziyetsiz düğümlerin kaydı açılacak

lumoz 3

Ön Seri A finansmanının ardından geçen üç aylık sürenin ardından Lumoz’dan bir iyi haber daha geldi!

29 Mayıs’ta modüler hesaplama katmanı ve ZK-RaaS platformu Lumoz, yeni bir stratejik finansman turunun tamamlandığını resmen duyurdu. Katılımcı yatırımcılar arasında IDG Blockchain, Blockchain Coinvestors, Gate Ventures, Summer Capital, EVG, SevenUpDAO, Sweep Ventures ve diğerleri yer alıyor. Belirli bir fon miktarı açıklanmadı.

Bundan önce, Mart 2024’te Lumoz, 120 milyon dolar değerinde bir Ön Seri A finansman turu gerçekleştirdi. Katılımcı kurumlar arasında Hashkey Capital, OKX Venture, Kucoin Ventures, Polygon, Comma3, Waterdrip, YBB, Kernel Ventures, D11-Labs, MH Ventures, Kronos Research ve Fermion Capital yer aldı.

Lumoz ekibi, yeni fonların Lumoz ekibini daha da genişletmek, modüler bilgi işlem gücü katmanını geliştirmek ve ZK-RaaS platformunun yapısını ve teknolojik yeniliğini ilerletmek için kullanılacağını açıkladı.

“Bir önceki finansman turunun duyurulmasının ardından, birçok risk sermayedarı Lumoz’a hevesle yaklaştı ve kısa bir süre içinde başka bir stratejik finansman turu başlatmamızı istedi. Bu turda, Lumoz’un vizyonuna, ürünlerine ve ekibine tam güven duyan bir grup olağanüstü yatırımcı ve ortağı bir kez daha cezbettik. Lumoz’un geleceği üzerinde şüphesiz olumlu bir etkisi olacak finansman, uzmanlık ve kaynaklar da dahil olmak üzere çok yönlü destek sağlama konusunda hevesliler” dedi.

Geçtiğimiz altı ay içinde Lumoz yeni bir gelişim aşamasına girdi. ETH Katman 2 ağı ZKFair ve BTC Katman 2 ağı Merlin Chain’in başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesi, Lumoz’un “tek tıkla zincir dağıtımını” piyasanın ilgi odağı haline getirdi. Şu anda Lumoz giderek artan sayıda müşteri talebi almaktadır ve bu yılın ikinci yarısında Lumoz’un RaaS platformu aracılığıyla düzinelerce ZK-Rollup’ın üretilmesi ve temel bilgi işlem gücü tarafından desteklenmesi beklenmektedir.

Bir ZK-Rollup için, ZKP’nin hesaplama maliyeti, veri kullanılabilirliğinin (DA) maliyetini çok aşmakta, hatta toplam maliyetin %50’sinden fazlasını oluşturmaktadır. Bu nedenle, bu alandaki hesaplama açığı ve muazzam pazar potansiyeli önemlidir. Buna karşılık Lumoz, ZK-Rollup’lar için modülerleştirilmiş bilgi işlem desteği sağlamak üzere piyasadaki atıl bilgi işlem gücünü etkin bir şekilde kullanan Modüler Bilgi İşlem Katmanını sunma konusunda öncülük etmiştir.

Uygulama açısından, Lumoz’un benzersiz ZK-PoW algoritması, madencilerin hesaplama kaynaklarını çeşitli Rollup’larla verimli bir şekilde birleştirerek çeşitli ZK-Rollup’lar için dağıtılmış hesaplama gücü sağlanmasına ve ZKP’lerin oluşturulmasına olanak tanır. Aynı zamanda Lumoz, ZKP hesaplama ve gönderme konusunda sürekli iyileştirmeler yapmaya devam etmektedir. Yakın zamanda Lumoz, Op Stack + ZK Fraud Proof desteğini sunarak L2 mimarisi için yeni bir moda öncülük etti. Bunu takiben, hesaplama ve doğrulama verimliliğini önemli ölçüde artıran EigenLayer tabanlı zkProver ve zkVerifier’ı piyasaya sürdüler. Bu gelişmeler tüm sürecin güvenliğini ve kârlılığını garanti altına alıyor.

En son yol haritası, Lumoz’un yakında yeni bir AI + PoW Zinciri, birden fazla ETH Katman 2 zinciri, Katman 3 zinciri ve BTC Katman 2 zinciri yayınlayacağını ortaya koyuyor. Ayrıca Lumoz, Mainnet lansmanından sonra ağ güvenliğini sağlamak için merkezi olmayan düğüm kaydını küresel olarak açacaktır. Daha fazla güncelleme için bizi izlemeye devam edin!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala