bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,009.03 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,576.11 2.11%
bnb
BNB (BNB) $ 585.43 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 190.56 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626368 2.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652913 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219446 16.04%

Lübnan Halkı Ekonomik Sıkıntıda Kripto Paraya Yöneldi

lubnan halki ekonomik sikintida kripto paraya yoneldi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar gelişmekte olan ülkeleri daha fazla etkiliyor. Bu ülkelerden birisi olan Lübnan’da yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından vatandaşlar kripto para birimlerine yöneldi.

Ekonomik Sıkıntılar Kripto Para Birimlerine İlgiyi Artırdı

Lübnan’da yaşayan kişiler, ülkedeki derin ekonomik kriz nedeniyle alternatif arayışlar içine girdi. Halk kripto para birimlerinin yanında stablecoin’lere ilgi göstermeye başladı. Lübnan’daki teknoloji meraklısı gençlerden bazılarının, mevcut parasal çöküşün ortasında odaklarını kripto para birimlerine kaydırdı.

Bu haftanın başlarında, hükümet çalışanlar ve müşteriler için devam eden riskler nedeniyle tüm yerel bankaları kapatma kararı almıştı. Finansal kurumların ne zaman açılacağı bilinmiyor olsa da vatandaşlar, bu duruma alternatif çözümler aramaya hız verdi. Yerel halk, ülkedeki ekonomik sıkıntılar sonrasında yaşananlardan kurtulmak için kripto para birimlerine yöneldi.

lubnan halki ekonomik sikintida kripto paraya yoneldi 2

Lübnan’daki ekonomik durum, hükümetin bir sonraki duyuruya kadar tüm yerel bankacılık kurumlarını kapatmasının ardından daha da kötüleşti. Bununla birlikte günlük hayatına devam etmek isteyen ya da yatırımlarıyla bir şeyler yapmak isteyen vatandaşların da hızlı hareket etmesi gerekiyor. Ülkenin resmi para birimi olan Lübnan lirası her geçen gün değer kaybetmeye devam ediyor.

Ülkede yaşayan vatandaşlar tarafından aktarılan bilgilere göre, teknoloji konusunda bilgi sahibi olan kişiler günlük yaşamlarına devam etmek için kripto para birimlerini ve stablecoin’leri kullanmaya başladı. Lübnan halkının kriptoya yakınlaşmasının ardından ülke yönetiminden kriptoya yaptırım gelip gelmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala