bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,009.03 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,576.11 2.11%
bnb
BNB (BNB) $ 585.43 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 190.56 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626368 2.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652913 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219446 16.04%

Loopring Coin Nedir? LRC Nasıl Alınır?

loopring coin LRC nedir

Loopring, Ethereum tabanlı bir platformdur. Merkeziyetsiz borsaların geliştirilmesi için tasarlanan Loopring nedir? LRC coin ne için kullanılır? Merak edilen soruların yanıtları…

Loopring Nedir?

Daniel Wang tarafından kurulan Loopring, Foundation çatısı altında geliştirilmiş bir protokoldür. Loopring, kullanıcıların borsalar arasında varlık ticareti yapmalarını sağlayan bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Ethereum blokzinciri üzerine yer alan Loopring, merkeziyetsiz ticareti kolaylaştırmayı amaçlayan bir katman-2 protokolüdür. Loopring, merkeziyetsiz kripto para borsası DEX’in likiditesini artırmak için oluşturulmuştur. Merkezi borsalar, güncel olarak kripto ticaret sevislerinin ana işlem kanalıdır. Ayrıca Loopring, DEX’in likiditesini artırmakla birlikte emir işlemlerinin verimini yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Oldukça popüler olsa da merkezi borsaları kullanmanın birkaç riski bulunmaktadır. Bunlardan biri de emanete dayalı olmasıdır. Merkezi borsalar, kullanıcıların fonlarını yatırma ve çekme süreçleri arasında tutmaktadır. Potansiyel siber saldırılar, borsa içindeki kötü niyetli kişiler veya düzenleyici müdahaleler yüzünden kısmen veya tamamen kaybedilme riski altına girmektedir. Ayrıca diğer problemlerden biri de şeffaflık eksikliğidir. Alım satım işlemlerinin blockchain üzerinde gerçekleşmemesi, borsa tarafından fiyat manipülasyonlarını mümkün kılmaktadır. Bunun yanı sıra emanet sırasında kullanıcı fonlarını izinsiz amaçlarda kullanabilmesine de neden olmaktadır. Loopring protokolü, yenilikçi çözümler ile merkeziyetsiz borsaların dezavantajlarını azaltıp ya da ortadan kaldırırken avantajlarını da sunmaktadır.

Loopring LRC nedir nasil calisir

Loopring Coin Nedir? LRC Ne İçin Kullanılır?

Merkeziyetsiz borsaların geliştirilmesi için tasarlanmış Loopring platformunun kripto para birimi LRC coin’dir. ERC-20 standardında oluşturulan LRC coin’in birçok kullanım durumu bulunmaktadır. Loopring’in sunduğu merkeziyetsiz borsada kripto paralarla işlem yapmak için LRC Coin kullanılmaktadır. Ayrıca kullanıcılar, DEX içerisinde işlem sonucunda ortaya çıkan işlem ücret masrafını da LRC Coin ile ödemektedir. LRC Coin, madenciliği yapılamayan bir token’dır. Bu sebeple kullanıcılar, staking ve işlemci madenciliği arayıcılığıyla pasif gelir elde edememektedir.

Loopring Nasıl Çalışır?

Kullancıların borsalar arasında varlık ticareti yapmalarını sağlayan Loopring Ethereum tabanlı bir platformdur. Emir eşleştirme yolu ile, ticareti kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Loopring ağına gönderilen emirleri bir havuzda toplar ve birden fazla borsanın emir defterleri aracılığıyla doldurur. Kullanıcıları al sat yapmak istediklerinde, ticaret başlamak için borsaya para yatırmaları gerekmemektedir. Loopring ile fonlar her zaman kullanıcı cüzdanlarında kalmakta ve emirlerle kilitlenmemektedir. Kullanıcılar işlemlerni gerçekleştirirken paraları üzerinde tam bir hak sahibi olurlar. Bir emir uygulanmadan önce iptal edilmesine, düzeltilmesine veya artırmasına olanak tanımaktadır.

LRC Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

LRC, Loopring platformunun yerel kripto para birimidir. Birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, KuCoin, Kraken, Coinbase Exchange, Bitstamp, Uniswap (V2), Bithumb, Bittrex, OKX, Gate.io verilebilir.

Loopring coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu platformlardan birine üye olmalıdır. Üyelik işlemleri ve hesap oluşturma işlemlerinden sonra kimlik doğrulanmalıdır. Tüm bilgiler eksiksiz girildikten sonra, alım satım sayfası üzerinden istenilen miktarda LRC satın alınabilir. Satın alınan LRC coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da daha sonra kullanılmak üzere cüzdanlarda saklanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala