bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,063.16 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.33 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 560.39 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515149 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496481 7.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155457 1.21%

Litecoin Mining (Madenciliği) Nedir?

litecoin

‘Litecoin mining’ ya da Türkçe adıyla ‘Litecoin madenciliği’, bir işlem bloğunun Litecoin blokzincirine işlenmesidir. Litecoin’in kısaltması LTC’dir.

Litecoin (LTC), eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından geliştirilen ve Peer-to-peer (P2P) teknolojisi odaklı, açık kaynaklı ve merkezi bulunmayan bir kriptopara platformudur. İlk defa 7 Ekim 2011 tarihinde kullanıma sunulan Litecoin, Bitcoin’den sonra kriptopara platformuna yelken açan ilk coin’dir.

Litecoin için temel olarak Bitcoin ile benzer bir şekilde çalıştığını söylemek mümkündür. Ancak bu iki kripto para arasında farklılıklar da bulunmaktadır. Bitcoin madenciliğinde kullanılan cihazların ve madencilik zorluğunun artmasıyla birlikte Litecoin, madencilik konusunda, kısa süreliğine de olsa iyi bir seçenek haline gelmiştir. Fakat sonrasında Litecoin’in, Bitcoin’e benzer bir çalışma prensibi izlemesi ve ASIC makinelerin de piyasaya sürülmesiyle birlikte madenciliğin zorluk seviyesi Bitcoin’e yaklaşmıştır.

litecoin

Litecoin ağında blok işlenme süreleri 2,5 dakika olarak belirlenmiştir. Bitcoin ağında uzun süren ve yüksek işlem ücretleri ile gerçekleştirilen transferler, Litecoin ile daha hızlı ve ucuz bir şekilde sağlanabilmektedir.

LTC madenciliği yaparken tek başına veya bir havuza dahil olarak madencilik yapma kararı önemlidir. Günümüzde tek başına GPU veya CPU kullanarak Litecoin elde etme şansınız neredeyse yoktur. Havuzlarda ise çok sayıda madenci yüksek hash gücü üreterek blok oluşturabilmektedir.

Diğer kriptopara birimlerinde olduğu gibi Litecoin cüzdanları da temelde yazılım ve donanım cüzdanları olmak üzere ikiye ayrılır.

Masaüstü veya mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz cüzdan uygulamaları vasıtasıyla bir cüzdan kimliği ve özel anahtara sahip olarak LTC cüzdanınızı oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra soğuk cüzdan olarak da anılan donanım cüzdanlarınızla LTC varlığınızı güvenle saklayabilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala