bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,446.00 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.56 0.84%
bnb
BNB (BNB) $ 596.18 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 137.92 3.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522503 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462166 0.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147674 0.92%

“Likidite krizinin olduğu piyasalardan boğa çıkmaz”

Haftanın ilk iş gününde BTCHaber TV’nin canlı yayın konuğu Eralp Büyükaslan oldu. Eralp Bey ile küresel piyasalardaki son durumu, Bitcoin’in yükselişini ve geleceğini, Bitcoin dominansını ve boğa sezonunu başlayıp başlamadığını konuştuk.

“Global piyasalarda risk devam ediyor”

İlk olarak S&P grafiği öncülüğünde küresel piyasaları değerlendiren Eralp Büyükaslan, ABD’de risklerin devam ettiğinin altını çizdi. FED Başkanı Jerome Powell’ın geçen hafta yaptığı konuşmayı değerlendiren Büyükaslan, göstergelerin FED’in istediği gibi gelmediğini söyleyerek, bir faiz artışının daha gelebileceğine dikkat çekti. Öte yandan likidite krizinin sürdüğünü belirten Eralp Bey, ABD’nin Ortadoğu’daki savaşta İsrail’e ciddi bir ekonomik pay ayırmasının da likidite problemini çözemeyeceğini belirtti. Eralp Büyükaslan buradan hareketle, sadece küresel piyasalar için değil kriptolar için de konuşarak ‘likidite krizinin olduğu piyasalardan boğa çıkmayacağını’ vurguladı.

Bitcoin niye yükseldi?

Son 1 haftadır kayda değer şekilde yükselen Bitcoin’in bu performansının arkasındaki motivasyon herkes tarafından merak ediliyordu. Bunu sorduğumuz Eralp Bey, 3 sebep gösterdi: Teknik analiz, spot Bitcoin ETF’lerin yıl bitmeden onaylanma ihtimali ve Altın-Gümüş ile korele hareket eden Bitcoin.

Son olarak Bitcoin dominansından da bahseden Büyükaslan, %60 ve %70 şeklinde kademeli iki hedefin bulunduğunu, bunların gerçekleşip Bitcoin’in piyasaya güven vermesi gerektiğini ve ondan sonra paranın altcoinlere akacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala