bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,234.41 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,921.78 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 596.21 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.88 0.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500602 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43722 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140653 2.80%

KyberSwap Elastic, Potansiyel Güvenlik Açığı ile Karşı Karşıya

kyberswap elastic potansiyel guvenlik acigi ile karsi karsiya

Son dönemde DeFi protokollerinde güvenlik riskleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak DeFi protokolü Kyber Network, kısa bir süre önce otomatik piyasa yapıcı (AMM) platformu “KyberSwap Elastic’te” potansiyel bir güvenlik açığının olduğunu dile getirdi.

Kyber Network Cephesinden Yeni Açıklamada

Kyber Network tarafından yapılan açıklamada, mevcut konu hakkında nispeten az bilgi bulunurken, Zal isimli bir kullanıcının platformdan tek taraflı likidite çekerden bir hatayla karşılaşması sonrasında zorluklar çıkmış olabileceğini belirtti.

kyberswap elastic potansiyel guvenlik acigi ile karsi karsiya 2

Kullanıcı, sorununun ekran görüntülerini Kyber anlaşmazlığına gönderdikten sonra, ekip üyesi Michael_E şu ifadelere yer verdi:

Lp’niz aralığın dışına çıkmış ve likidite eklemek adına kullandığınız token’lerden birine satılmış olmalı.

Kısa bir süre sonra ekip, güvenlik açığını gidermek adına Elastic’in tüm likidite havuzlarını geçici olarak çevrimdışı duruma getirdiğini duyurmak adına Twitter’dan açıklama yaptı. Şirket, durumu araştırdığını ve katılımcılara, “kullanıcı fonlarının kaybolmadığı” hususunda güvencelerde bulundu.

Kyber ayrıca likidite sağlayıcılarına “Elastik’teki fonlarınızı mümkün olan en kısa sürede çekmelerini” şiddetle tavsiyede bulundu. Şirketin orijinal likidite protokolü olan KyberSwap Calssic, potansiyel istismardan etkilenmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala