bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.61 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.90 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.14 5.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502617 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470373 3.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152931 2.44%

Kullanıcı Sayısına Göre Öne Çıkan Blockchain Oyunları

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari

Blockchain oyunları bu yıl önemli bir yükseliş gösterdi. Sektörde birçok önemli proje öne çıktı. Daha önceden var olanlar güçlü destekler aldı ve oyuncu sayısını artırdı. Kripto oyun dünyasında son zamanlarda dikkat çeken bir değişim yaşanıyor. Peki, kullanıcı sayısına göre öne çıkan Blockchain oyunları neler?

Kullanıcı Sayısına Göre Hangi Blockchain Oyunları Öne Çıkıyor?

2021 yılının bitmesine kısa bir süre kaldı. Bu süreçte hangi Blockchain oyunları daha fazla kullanıcı sayısına sahip, nasıl bir yol izliyor?

9 – Galaxy Block

Aylık 134 bin kullanıcı sayısıyla listenin 9. sırasında Galaxy Block yer alıyor. Galaxy Block asında bildiğimiz geleneksel Tetris oyunu. Ancak farkı, Blockchain’de olması. Oyun, kripto oyunları, NFT koleksiyonları, DeFi, madencilik ve hatta analitiği kapsayan bir dApp olan ThunderCore ekosisteminin bir parçası. Ekosistemin yerel tokenı ise ThunderCore (TT).

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 10

8 – Arc8 by GAMEE

Animoca Brands’ın bir kolu olan GAMEE imzalı Arc8, Blockchain üzerinde çalışan bir mobil oyun platformu. Uygulama hem Android hem de iOS ekosisteminde mevcut. Platformda birden fazla mini oyun bulunuyor ve oyunları oynayarak GMEE token kazanılıyor. Arc8, aylık 137 bin kullanıcı sayısına sahip.

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 9

7 – MOBOX

MOBOX‘un aylık 149 bin kullanıcı sayısı bulunuyor. Oyundaki tüm karakterler yerel pazaryerlerinde ya da OpenSea’de satın alınabilen NFT‘lerden oluşuyor. Oyun, Binance Smart Chain üzerinde çalışıyor ve çoklu evren konsepti açısından Aavegotchi’ye oldukça benziyor.

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 8

6 – Upland

“Gerçek dünya” konseptindeki Upland’in aylık 179 bin kullanıcı sayısı mevcut. Upland‘de mülkle dolu dünya şehirlerinin çoğu yer alıyor. Oyunda, arazi parçanızı satın aldıktan sonra oraya bir kafe, kulüp ya da herhangi bir sosyal merkez inşa etmeniz mümkün. Sonrasında oraya gelen kullanıcılardan gelir elde etmek de mümkün.

Farklı alanlarda mülk satın alınarak ödüllerin toplandığı oyunda koleksiyonlar bu şekilde tamamlanıyor.

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 7

5 – Bomb Crypto

Alık 195 bin kullanıcı sayısına sahip olan Bomb Crypto, listenin 5. sırasında. Oyun aslında atarilerden bildiğimiz Bomberman’ın modern bir versiyonu. Oyun bir bakıma oyuncuları 8-bit’lik ya da 16-bit’lik oyun dönemine götürüyor. Tür olarak alıştığımız bir tür olan oyunda gerçek karakterlerle oynanıyor. Aynı zamanda geliştirici görevler, arena savaşları, turnuvalar, oyun içinde ev satın alma ve dekore etme gibi özellikler de var. Oyunun çoklu evrenine Bomberland deniyor. Yerel tokenı ise BCOIN.

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 5

4 – CryptoMines

Bir Si-Fi çoklu evreninde geçen RPG olarak tanımlayabileceğimiz CryptoMines‘ın aylık kullanıcı sayısı 300 bin. Yeni gezegenler keşfetmeye ve kripto madenciliği yapmaya olanak sağlayan oyunu oynayabilmek için bir uzay gemisi NFT’si satın almanız gerekiyor. Ayrıca oyun içi hizmetler için de çalışanlara ödeme yapmak şart.

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 6

Oyun, platformlar arası bir oyun motoru olan Unity’de çalışıyor. Diğer yandan ERC-721 standardını destekliyor. Oyundaki para birimi ise ETERNAL.

3 – Splinterlands

Oyun, dijital olmasını çıkarırsak Pokemon kartlarına benziyor. Aylık 600 bin kullanıcı sayısına sahip olan Spilnterlands‘de tüm kartlar NFT. Savaş, kart takası ve turnuva olmak üzere üçe ayrılan oynanışın yanında görevler de bulunuyor. Oyuncular diğer oyunculara kart kiralama da yapabiliyor.

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 4

2 – Axie Infinity

2021 yılının en popüler Blockchain oyunlarının başında yer alan Axie Infinity‘nin aylık 865 bin oyuncusu var. Pokemon’a benzeyen sanal bir RPG oyunu olan Axie Infinity’de geliştiriciler şimdilerde Axie Infinity Battle V2 üzerinde çalışıyor.

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 3

1 – Alien Worlds

Alien Worlds’ün de Splinterlands’e benzer bir konsepti var. Her oyun kartının bit NFT olduğu oyunda çeşitli kart türleri bulunuyor. Oyun, zincirler arası bir ERC-20 / BEP-20 / WAX takas edilebilir belirteci olan Trilium’a (TLM) dayanmakta. Oyunun aylık 1,5 milyon kullanıcısı var.

kullanici sayisina gore one cikan blockchain oyunlari 2

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala