bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,708.80 5.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,064.34 5.81%
bnb
BNB (BNB) $ 539.83 7.37%
solana
Solana (SOL) $ 133.62 12.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488597 5.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462313 5.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154408 6.12%

Küba’nın Kripto Para Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

kuba kripto para duzenlemesi

Küba Merkez Bankası Banco Central de Cuba (BCC) tarafından yayınlanan ve Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerini tanıyan 2021 tarihli 215 sayılı Karar yürürlüğe girdi.

Artık Küba, BCC tarafından yasal olarak tanınan kripto ile Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, Küba’da ticari işlemler ve yatırımlar için kullanılabilir.

Merkez bankası ilk olarak Ağustos ayının sonlarında kriptoyu tanıma ve düzenleme planlarını açıklamış ve çalışmalarını başlatmıştı.

Ek olarak 2021 tarihli 215 sayılı Karar, Küba’da faaliyet gösteren kripto borsaları ve diğer sanal varlık hizmeti sağlayıcıları için bir lisans düzenlemelerine ilişkin hükümler de içeriyor.

Hacker holding bitcoin coin and futuristic interface

Küba Kripto Varlıklar Konusunda Uyarısı Sürdürüyor

Ek olarak Küba’da kripto varlıklarının kullanımını yasallaştırmasına rağmen, BCC kripto para birimleriyle ilişkili riskler konusunda uyarırken kötü aktörlerin yasadışı işlemler için kripto işlemlerinin anonim doğasından yararlanma potansiyeli konusunda da uyardı.

Kübalılar böylelikle kriptoyu tanıyarak, Amerika Birleşik Devletleri ambargosuna rağmen denizaşırı ülkelerden daha kolay havale akışlarından yararlanmaya başlayabilirler.

Öyle ki ülke, ABD yaptırımları ve COVID-19 pandemisinin ekonomik etkisinin ortasında Bitcoin’i benimseme konusunda El Salvador‘a benzer bir çizgiyi takip ediyor.

BCC tarafından kriptonun tanınması, Küba’nın kripto para birimi ulusunun mücadele eden ekonomisinin resmi bir sektörü olarak dönüştürmede büyük bir adım olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala