bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,476.47 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,998.44 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 543.98 0.65%
solana
Solana (SOL) $ 130.18 6.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48898 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442919 3.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144158 8.82%

Kriptoya Kurumsal Girişler, 10 Ayda 2020’yi Geçti

kriptoya kurumsal girisler 10 ayda 2020yi gecti

Dijital varlık yöneticisi CoinShares, kripto para yatırım ürünleri ile ilgili yeni raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda, kripto para yatırım ürünleri geçen hafta 288 milyon dolar giriş gördü. Böylece yılın başından bu yana toplam girişler 8,7 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Dikkat çeken nokta, kriptoya yapılan kurumsal girişlerin şimdiden, 2020’nin tamamından yüzde 30 daha fazla olması.

Kriptoya Yapılan Kurumsal Girişleri Şimdiden 2020’yi Geçti

Kripto varlıklara yapılan kurumsal girişler her geçen gün artıyor. Burada başı çeken kripto varlık ise tabii ki dünyanın en değerli kripto varlığı olan Bitcoin. Bitcoin, geçen hafta tek başına 269 milyon dolar tutarın kurumsal giriş gördü. Genele baktığımızda ise 10 aylık süreçte bu girişler 1,45 milyar dolar seviyesinde.

kriptoya kurumsal girisler 10 ayda 2020yi gecti 2

CoinShares yatırım stratejisti James Butterfill konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı:

“SEC’in Bitcoin vadeli işlem ETF’sine izin vermesini takiben rekor kırılan önceki hafta, ABD merkezli ETF’lerden yalnızca 53 milyon ABD Doları girişle geçen hafta tekrarlanmadı.”

Bitcoin, 20 Ekim’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67,276 doları gördü. Ayrıca altcoinler de Bitcoin’in ekim ayındaki yükselişinden sonra ralli yaptı. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto varlık olan Ethereum, arka arkaya üç haftalık çıkışın ardından, geçen hafta 17 milyon dolarlık giriş gördü. Burada Ethereum’un Altair Beacon Chain yükseltmesi oldukça etkili.

Diğer altcoinlerden Solana, Polkadot ve Cardano da sırasıyla 15 milyon dolar, 6 milyon dolar ve 5 milyon dolar giriş gördü. Ancak CoinShares’e göre, çok varlıklı yatırım ürünlerinde 23 milyon ABD doları tutarında rekor bir çıkış da var.

Butterfill bunu yatırımcıların temkinli olmasına va altcoinlerle ilgili daha seçici hale gelmelerine bağladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala