bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,117.98 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.76 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 571.85 3.48%
solana
Solana (SOL) $ 192.47 1.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615229 0.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.676847 2.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14945 1.30%

Paylaş

KriptoVeteran Yeni Sezon Başladı: Ekim Ayı Nasıl Geçecek?

Melis Hazal Karagöz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen, Paribu Sponsorluğundaki #KriptoVeteran’ın yeni sezonun ilk bölümü yayında. Erkan Öz, Cemil Şinasi Türün ve İsmail Hakkı Polat ile birlikte Ekim ayı Bitcoin ve diğer kripto varlıklar için nasıl geçecek? Bitcoin uzun vadede yükselmeye devam edecek mi? ve Bitcoin’de yaşanan uluslararası gelişmelerden bahsedildi.

Konu Başlıkları:

  • Cumhurbaşkanı’nın Kripto Para Açıklamaları
  • SEC Başkanı Gary Gensler’in Kripto Para Açıklamaları
  • Merkez Bankalarının Dijital Paraları
  • Çin’den Gelen Kripto Para Hamleleri
  • Evergrande Olayının Büyüklüğü ve Etkileri
  • Twitter’ın Yeni Bitcoin ile Bahşiş Özelliği
  • The Economist’in Bitcoin ve DeFi Kapakları
  • Çin’deki Yatırımcılar DeFi’a mı Kaçıyor?
  • Ekim’de Bizi ve Bitcoin’i Neler Bekliyor?

Neler Konuşuldu?

Melis Hazal Karagöz ilk olarak Erkan Öz’e Cumhurbaşkanı’nın kripto para açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sordu, sözü Erkan Öz’e bıraktı:

Erkan Öz “Dünya genelinde olumsuz algılandı bu açıklama. Ben çok endişe olduğunu düşünmüyorum şahsen çünkü savaş kelimesi orada bence kripto paraların TL’nin yerini alması gibi bir beklentiye karşı bir savaş olduğunu düşünüyorum. Kripto para camiasının çok büyük bir çoğunluğunda da Türkiye bazında böyle bir amaç veya hedef yok. Herkes özellikle Bitcoin ve altcoini kendi alım gücünü arttırmaya çalışıyor. Yoksa kimsenin kripto para kullanalım gibi bir derdi olduğunu zannetmiyorum. Burada asıl amaç kendi varlığını yükseltmek, o yüzden mücadele kısmında kripto paraları Türkiye’de böyle bahis kullanan dolandırıcılık için kullanan oluşumlara karşı mücadele olduğunu düşünüyorum. Bitcoin’in ve diğer kripto paraların yasaklanması diye bir durum yok” dedi.

Melis Hazal Karagöz Cemil Şinasi Türün’e El Salvador’un Bitcoin kabul etmesinden daha da önemli bir konu olarak ele alınan Twitter’ın Yeni Bitcoin ile bahşiş özelliğinin neden bu kadar önemli olduğunu sordu:

Cemil Şinasi Türün “Onu söyleyen kişi olarak devam edeyim daha önce Erkan’la Twitter’da da değiş-tokuş etmiştik El Salvador Ülkesi büyük bir ülke değil. Twitter ise ticari kullanıcısı 200 milyon üzerinde olan ve para kazandıran, ekonomik aktiviteye girebilecek bir platform. Twitter kullanıcılarının ekonomik aktiviteye girenlerin kesişim kümesi bu anlatılan şey düşük gibi görünse de yüksek bir sayı bütün bu insanların kendi aralarında potansiyel olarak Bitcoin transfer edebilecek olması çok önemli bir haber. Şu açıdan önemli uluslararası para transferi büyük bir problem Twitter account olan aplikasyonu birisinin yüklü olan başka bir hesaba doğrudan doğruya sadece Twitter üzerinden Bitcoin yollayabilecek olması uluslararası bir para transferi anlamına gelir” diye konuştu.

Erkan Öz, İsmail Hakkı Polat’a “Çin’deki Yatırımcılar DeFi’a mı Kaçıyor?” sorusunu yöneltti ve sözü İsmail Hakkı Polat’a bıraktı:

İsmail Hakkı Polat “Şimdi orada ilk olarak Çin’deki yatırımcılar ellerindeki varlıkları daha güvende tutabilmek için farklı kendi mevcut borsalara kayıyorlar. Örnek olarak Hong Kong’tan Bahamalar’a kaydırdı merkezi oralarda birtakım hareketler var. Temel olarak baktığımızda, Çin’deki bu düzenlemeler insanları tedirginlik yarattı kendi vatandaşlarında aynı şekilde endişe duydu. O yüzden insanların bir kısmını çözümlere gidecek ama diğerleri dijital üzerinden işlemlerini yapmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatro ve resim ile ilgilenen Sena, haberciliğe olan ilgisini bu döneminde keşfetti ardından gazetecilik bölümünü seçmeye karar verdi. Şu anda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Nur Sena, aynı zamanda Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu. Eğitimine halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam ediyor. Gazeteciliğin temel ilkelerini benimsemiş ve haberciliğin etik değerleri çerçevesinde haber yazmaya dikkat etmektedir. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğini sahada öğrenmenin gücüne inanan Sena, TRT Haber ve Ege Ajans’ta muhabir olarak çalıştı. Üniversite eğitimi süresinde çeşitli medya sektörlerinde uzun dönemli stajyer olarak yer aldı. Stajyer olarak çalıştığı yerlerden bazıları Turkish British Magazine ve Ege Haber. Bu kurumlarda web editörü olarak çalışmalarına devam etti. Nur Sena son zamanlarda hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte adını günlük hayatta çokça duyduğumuz kripto varlıklar ile yakından ilgileniyor. Dijitalleşen dünya ile birlite kripto varlık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve aynı zamanda kripto varlık ekosistemini güncel olarak takip ediyor. Dijital kanallar, teknolojik gelişmeler ve güncel olarak sosyal medyadaki gelişmeler üzerine okuma yapmaktadır. Ana akım medya ile de ilgilenen Sena, ekonomik gelişmelerin anlık takibini gerçekleştiriyor. Habercilik pratikleriyle birlikte kripto varlıklar üzerine detaylı ve geniş çaplı birçok araştırma ve okuma yapıyor. İletişim alanındaki deneyimlerini, gelişen medya sektörüne uyum sağlayacak şekilde geliştiremeye devam eden Nur Sena şu anda Türkiye’nin uzman kadrolu haber platformu olan BTCHaber TV’de içerik editörlüğü yapıyor. BTCHaber TV’de yayımlanan Kripto Bülten, kriptografik ve BTCafe programlarının içeriği ile ilgilenen Sena, her haftada yayımlanan bu 3 programın bültenlerini BTCHaber.com haber sitesine girişini sağlıyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala