bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.96 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 603.90 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525009 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466552 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149578 1.75%

Kripto Sektöründe Kariyerinize Başlamanın Yolları

vauld dort ay daha koruma basvurusunda bulunduth

Kriptopara endüstrisi son birkaç yılın en yükselişte olan konularından biriydi. Yaşanan çığır açıcı gelişmelerden dolayı dillerden hiç düşmedi ve çok fazla insanın hayatına keskin bir şekilde etki etti. O günden bu yana son model spor araba kullanan her gence bu noktaya nasıl geldiği sorulsa, alınan cevaplardan biri genellikle “kripto para” oluyor.

İnsanların girdikten sonra birkaç yıl içerisinde çok iyi gelirlere ulaştığı inşaat ve emlakçılık gibi birçok sektör var. Bu sektörler ise gayet kazançlı sektörler. Kripto ise bunların arasında trendlerde gün geçtikçe daha da yükselen bir yıldız. Hatta sadece gençlerin değil; aynı zamanda teknoloji ve finansa ilgili profesyonellerin de yoğun dikkatini çekmiş durumda. Kripto para sektörü adından söz ettirdikçe Hollywood’un üst seviye aktörleri, NBA yıldızları ve çeşitli ünlüler tarafından sevgi ve destek gördü. 

Sektör gitgide büyüyor ve bunun sonucunda profesyonellere olan talep oldukça artmış vaziyette. Birçok kişi kripto piyasalarına girmek için fırsat arıyor ve şirketler kendilerini kripto dünyasına adapte etmeye çalışıyor. 

Bu gelişmeler finans ve teknoloji profesörleri için gayet iyi bir haber ancak peki ya bu konuda eğitimi olmayan hevesli kişiler? 

Öncelikle not edilmesi gerekir ki kripto şirketleri her zaman finans veya trade uzmanları aramazlar; mühendisler, programcılar ve işletmeci kişileri de gözlerler. Yani hepimiz için umut var.

Bizi Biz Yapan Yeteneklerimizdir

Yeteneklerimiz, tıpkı bir savaşçının kılıç ve kalkanı gibi bizim yoldaşımız, yol göstericimizdir. Konu ister kariyer gelişimi ister sosyalleşmek olsun, bizi havalandırma boşluğundan içeri sokan her zaman yeteneklerimiz olmuştur. 

Bu makalede kendinizi ister havalandırma boşluğundan, ister bacadan içeri sokmanızı sağlayacak yeteneklerden bahsedeceğiz. 

Hazırsanız başlıyoruz!

Kendini Piyasaya Tanıtmak

Kripto sektörüne başlamak ve bir şirkette yer edinebilmek için öncelikle kripto dünyasının tarihine, trendlerine, etkin elemanlarına ve regülasyonlara hakim olmalısınız. Bunun için de en basit yol, Google’da her şeyi aratıp okuyarak bilgi yelpazenizi olabildiğince genişletmektir. Aslında bu kadar kolay… Eğer sosyal medyada aktifseniz, kripto topluluklarının gruplarına da katılabilirsiniz.

Sorular sorun ve sorgulamaktan çekinmeyin. Kripto haberlerini takip edin ve ilginizi çeken kavramlar hakkında araştırma yapmak konusunda ısrarcı olun. 

Network Oluşturma

Neyi bildiğinizden çok, kimi tanıdığınız da son derece önemlidir. İş dünyasının yazılı olmayan kuralıdır bu: network her şeyi kolaylaştırır. Size yardım edebilecek insanları tanımak, bir kılıç savaşına silahla gitmeye benzer. Bu insanlarla vakit geçirmek, ortak ilgi alanlarınız hakkında sohbet etmek, fırsatlarla karşılaşabilmek için oldukça etkili birkaç yoldan biridir. Unutmayın, masaya değerli bir şeyler koyduğunuz sürece insanlar size yardım etmek konusunda istekli olacaktır. 

Pazarlama Yeteneği

Pazalama, bütün şirketlerin elde etmek istediği bir beceridir. Tıpkı değişen ve dijital dünyaya ayak uyduran hayatımız gibi, pazarlama da dijitalleşti. Bir kripto şirketinin pazarlama ekibine girmek için sosyal medyadaki yetkinliklerinizi oyuna sürmeniz gerekir ve bu yetkinlikleri ücretsiz bir şekilde öğrenebileceğiniz birçok farklı kaynak bulunuyor. İçerik stratejisti, trafik yönetimi, iş geliştirme ve halkla ilişkiler ekiplerine girebilmek adına bu yeteneklere ihtiyacınız olacak. 

Her ne kadar dijital pazarlama ipleri eline almış olsa da geleneksel pazarlama tam anlamıyla piyasadan çekilmiş değil. Eğer herhangi bir pazarlama geçmişiniz varsa, güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Eğer hiç yoksa da, endişelenmeyin. Hepimiz bir yerlerden başlıyoruz… 

İçerik Üretimi

Öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturmamız gerekir ki içerik üretimi ile içerik yazımı çok farklı iki şeydir. İçerik yazımı, belirli bir konu veya fikir üzerine yazmaktan ibarettir. İçerik üretimi ise daha çok fikir odaklıdır, “Konu ne olmalı?” sorusuna cevap verendir. İçerik üretimi yaratıcı olmayı ve tüketicinin dilinden anlamayı gerektirir. İçerik üretebiliyor olma yeteneği, YouTuber’ların milyonlarca dolar kazanmasını ve TikToker’ların kendi markalarını kurmasını sağladı. Bu yeteneğe sahip olmak, sizi herhangi bir şirkette potansiyel çalışan haline getirebilir.

İçerik üretme yolculuğunuza başlamanın en kolay yolu, çeşitli konular hakkında yazılar yazmak ve videolar üretmektir. Eğer bunların spesifik olarak kripto paralar hakkında olmasını istiyorsanız bu çok daha iyidir. Böylece şirketler konuya aşina olduğunuzu anlayacak ve yeni fikirler üretme konusundaki hevesinizi hissedecektir. Şirketler ve çeşitli organizasyonlar, içerik üreticilerine büyük miktarlarda ücret öderler. 

kripto sektorunde kariyerinize baslamanin yollarie

Proje Yöneticiliği 

Proje yöneticileri, bugünlerde şirketlerin çoğunlukla en çok istediği kişilerdir. Şirketlerin profesyonelleri ve senior çalışanları, kendi kariyer gelişimleri için proje yöneticiliği kurslarına dahi gitmektedirler. Proje yöneticileri, başlıca devam eden projelerin strateji ve planlama süreçlerinde gözetim yapmakla sorumludur.  Aynı zamanda kaynakları da tahsis eder ve organizasyonunu sağlar. Tahsis edilen varlıkları ve insan gücünü makine gibi işleyen bir dinamikte işleyerek maksimum verimliliği sağlamak da sorumlulukları arasında yer alır. Kripto dünyasında gezen bu tür paralarla ve bunun getirdiği heyecanla, şirketler her zaman yeni bir proje üretmek için yer ararlar. Dolayısıyla bu yeteneğe sahip olmak, şirket için vazgeçilmez olduğunuza dair kendinizi kanıtlamanızın çok etkili bir yoludur.

Eğer proje yöneticiliği konusunda hiç tecrübeniz yoksa, endişeye mahal yok. Bununla ilgili stajlar kovalayabilir veya daha önce gerçekleştirdiğiniz projeleri özgeçmişinize ekleyebilirsiniz. İkisinden birisi de iyidir, ikisi birden ise çok daha iyi…

Teknik Beceriler

Kripto şirketlerinde yer edinebilmek için teknik bilgi gerektirmeyen pozisyonları listeledik. Her ne kadar yukarıdaki maddeler bu sektörde işe başlamak için yeterli olsa da, birazcık gerçeklerle yüzleşmemiz gerek. Gerçek şu ki, teknoloji gelip geçici bir şey değil ve kalmaya devam edecek. Dolayısıyla teknik bilgi gerektiren işler gelecekte çok daha değerli olacak, özellikle şimdiye nazaran. Yazının başında kripto şirketlerinin her pozisyon için işçi aradıklarından bahsetmiştik, bu programcılar ve yazılımcılar için de geçerli. Kod yazmayı öğrenmek inanılmaz derecede işe yarayan bir şey. Ayrıca sanılanın aksine, o kadar zor da değil! Eğer kripto dünyasında yer almak istiyorsanız, kod yazmayı öğrenmek size harikalar katacaktır. Eğer teknik bilgi gerektirmeyen bir işe başvursanız dahi, bu alanda bilginizin olması sizi bir hayli yukarıya atacaktır. 

Aynı durum veri analizcileri ve iş bilişimcileri için de geçerli. Bu yetenekler, ilgili eğitim ve geçmişi olan herkesin öğrenebilmesi ve uzmanlaşabilmesi üzerine dizayn edildi. Kodlamaktan çekinmeyin ve inatçı olun. Sertifika programlarına katılın ve mümkünse birkaç projede yer alın. Emin olun kariyer basamaklarını tırmanmanızda size çok fazla katkı sağlayacaktır.

kripto sektorunde kariyerinize baslamanin yollarid

Sonuç 

Kripto sektörü, diğer sektörler gibi işler ve o sektörlerin ihtiyacı her ne ise, bu alanda empati sahibidir. Anlaşılması gereken şudur ki, kendinizi bir şirketin size iş teklifinde bulunmasını sağlayacak kadar değerli göstermeyi bilmelisiniz ve bunun için kendinizi eğitmelisiniz. 

Bu yazıda bahsettiğimiz teknik bilgi gerektiren veya gerektirmeyen yetenekler, özgeçmişinizin parlamasında ve potansiyel rakiplerinizin arasından sıyrılmanızda çok büyük etki sahibi olacaktır. 

Bizim bu konudaki tavsiyemiz, öncelikli olarak kendinizi tanımaya biraz süre harcamanız ve hangi konularda iyi olduğunuzu fark etmenizdir. Sahip olduğunuz yetenekleri parlatmanız çok daha kolay olacaktır. Güçlü yönlerinize oynayın!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala