bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,637.32 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,086.80 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 559.10 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 3.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498568 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471808 3.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15188 0.29%

Kripto Piyasası Dalgalanırken En Çok Düşen Kriptolar

Kripto Piyasasi Dalgalanirken En Cok Dusen Kriptolar

Kripto para sektörü oldukça kritik bir dönemden geçiyor. Terra ekosisteminin çöküşünün yaraları henüz yeni yeni sarılırken bir darbe de FTX‘in iflası ile geldi. Borsanın yaşadığı likidite sorunları sonrası iflasına kadar giden süreçte birçok yatırımcı ve şirket zarar gördü. Doğal olarak bu durum lider kripto Bitcoin (BTC) ve altcoin’leri de etkiledi. Gelin bu hafta yaşanan kriz sonrası en fazla düşüş yaşayan kripto paraları inceleyelim. Öncelikle:

Kripto Piyasası Dalgalanırken En Çok Düşen Kriptolar

Haftanın Mağduru: FTT

FTX’in yaşadığı kriz sonrası en fazla etkilenen kripto doğal olarak FTX‘in yerel token’ı FTT oldu. Binance’in elindeki FTT’leri satacağını açıklaması üzerine iyice kaynama noktasına ulaşan kriz, FTT’in fiyatına büyük bir darbe vurdu. Her ne kadar FTX‘in yan kuruluşu Alameda 22 dolardan bu FTT’leri alabileceğini açıklasa da Binance pek ilgilenmedi. Bunun üzerine FTT, 25.7 dolar bandından 2 dolar bandına kadar geriledi. Yaşadığı bu düşüşle birlikte eski CEO Sam Bankman-Fried’in de servetini eriten FTT, piyasa hacmi bakımından da 274 milyon dolara geriledi.

Kripto Piyasası Dalgalanırken En Çok Düşen Kriptolar

Solana (SOL): Yüzde 57 Düşüş

Solana (SOL), Binance ve FTX arasında yaşanan bu savaş ortamında belki de FTT‘den sonra en çok etkilenen kripto para oldu. Yaşadığı anlık düşüşler ile birlikte yatırımcılarının canını sıkan SOL’un performansı oldukça kötü seyretti. Alameda Research’ün yaşadığı iflas ve geçmişte yapılan yatırımlar söz konusu olduğunda daha da aşağı yönlü hareket eden SOL, içeriğimizin yazımı itibarıyla 15 dolardan alıcı buluyor.

haftanin dusenleri

Helium (HNT): Yüzde 48 Düşüş

Helyum (HNT), şu anda dünyanın en hızlı büyüyen kablosuz ağı olarak tanımlanan The People’s Network’e güç veren merkeziyetsiz bir Blockchain olarak karşımıza çıkıyor. Helyum projesi aslına bakacak olursak 5G IOT odaklı bir proje, ancak projenin FTX‘in yaşadığı krizden en çok etkilenen yerel token’a sahip: HNT. Yatırımcısına son 7 gün içerisinde yüzde 48 para kaybettiren HNT, içeriğimizin yazımı itibarıyla 2.58 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala