bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,652.52 1.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.22 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 596.31 1.66%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522247 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460749 4.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147875 1.64%

Kripto medya platformu The Block satıldı

medya

Kripto medya platformu The Block, şirketin çoğunluk hissesini Foresight Ventures‘e sattı. Foresight’ın The Block hisselerinin yüzde 80’ine 60 milyon dolar ödediği bildirildi.

The Block, satışın ardından değerlemesini 70 milyon dolara yükseltti. Risk sermayesi (VC) şirketi, The Block’un bağımsız bir işletme olarak faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Axios’un haberine göre medya şirketinin CEO’su Larry Cermak, şirketin ikinci en büyük hissedarı oldu. Foresight CEO’su Forest Bai’nin başkan olacağı ve ortağı Tony Cheng’in de yönetim kurulunda yer alacağı belirtildi. Cermak, X üzerinden yaptığı açıklamada, şirketin yeni bir başlangıç yaptığını belirtti.

Anlaşmaya göre Foresight, ilk yıl boyunca The Block’a reklam bütçesi ayıracak. Bütçenin ne kadar olacağı ise açıklanmadı. Foresight’ın Block Temp, Foresight News ve CoinNess gibi Asya merkezli kripto medya kuruluşunda hissesi bulunuyor.

Anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cheng, şirketin Asya’dan daha fazla kullanıcı hedeflediğini açıkladı. Cheng, “Dünyanın bu bölgesinde önemli ölçüde daha fazla düzenleyici netlik ve sermaye akışı olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu anlaşmanın The Block’un iflas eden borsa FTX ile anılmasından uzaklaşmasına yardımcı olacağı belirtildi. Şirketin eski CEO’su Mike McCaffrey’nin SBF’den milyonlarca dolar değerinde kredi aldığı ortaya çıkmıştı. Öte yandan The Block, mart ayında personelinin yaklaşık yüzde 33’ünü işten çıkarmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala