bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,739.08 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,047.65 2.02%
bnb
BNB (BNB) $ 558.57 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.20 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516137 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.488843 5.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15272 0.31%

Kripto Borsası Hacimleri Merge Sonrasında Arttı

kripto borsasi hacimleri merge sonrasinda artti

Bitcoin’in ardından en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un uzun bir süredir beklenen Merge yükseltmesi kısa bir süre önce başarılı bir şekilde gerçekleşti. Ethereum Merge’ü sonrasında kripto para borsalarındaki işlem hacimleri, ayın başından bu yana artmış durumda.

Ethereum Merge’ü İle Kripto Borsa Hacimleri Arttı

Ethereum’un Merge yükseltmesi, kripto para madencilik şirketlerini olumsuz etkilerken, kripto para borsalarını olumlu etkiliyor. The Block Research verilerine göre, Ethereum’un fiyatları son günlerde düşse de, kripto para borsalarında Ethereum’a ilgi artmaya devam ediyor.

Crypto Compare tarafından sağlanan verilere göre, kripto para borsalarının ticaret hacimleri için günlük ve yedi günlük ortalama, 6 Eylül’de 18.1 milyar dolardan 16 Eylül tarihinde 28.6 milyar dolara yükselmiş durumda. Kripto para borsalarında Ethereum’da yaşanan bu ticaret faaliyetlerindeki artış, Ethereum’un iş kanıtından hisse kanıtına geçişinin ortasında geldi. Ethereum’un uzun süredir beklenen Merge yükseltmesi, geçtiğimiz günlerde başarılı bir şekilde tamamlanmıştı.

kripto borsasi hacimleri merge sonrasinda artti 2

CoinGecko verilerine göre, kripto para borsası FTX’in, ABD operasyonlarını yürüten FTX.US borsasında Ethereum yatırımcıları, son 24 saat içinde toplam hacminin yaklaşık yüzde 43’ünü kapsayan hacimdeki artışın çoğunluğunu oluşturdu. Benzer bir şekilde Ethereum’da (ETH) kripto para borsası Coinbase’de 24 saatlik değişim hacminde yaklaşık yüzde 34 ile öncülük etti. Ethereum’un fiyatına gelecek olursak haberin yazımı esnasında Ethereum geçtiğimiz aya göre yüzde 2’den fazla düşüş göstererek 1.468.23 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala