bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,221.67 2.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.85 4.08%
bnb
BNB (BNB) $ 586.00 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.21 6.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503204 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451334 5.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141446 5.85%

Kripto analistlerinden uyarı: Bitcoin’de kaldıraçlı işlemlere dikkat

bitcoin halving oncesi dusus

Kripto para analistleri, Bitcoin’de kaldıraçlı pozisyon açan traderlar için uyarılarda bulunuyor. Ünlü isimlere göre BTC fiyatında görülmesi muhtemel bir ani hareket, long ve short işlem açan her iki tarafı da kötü sürprizlerle karşı karşıya bırakabilir.

Popüler trader HoneyBadger, geçtiğimiz gün X hesabından yaptığı paylaşımda durumu şöyle özetledi:

“Şu anda biriken kaldıraçlı pozisyonların miktarı çok büyüdü. Piyasa yapıcılar, herkesi doğramak için en iyi zamanı kolluyor.”

CoinGlass verilerine göre son bir gün içerisinde Bitcoin kaldıraçlı pozisyonlarında tasfiye olan rakam sadece 39 milyon dolar ile sınırlı kaldı. Bu rakamın 18,3 milyonu long, 20,6 milyonu ise short işlemlerden oluşuyor.

HoneyBadger, Bitcoin grafiğinde simetrik üçgen formasyonuna vurgu yaparak durumun henüz nötr olduğunu belirtti. Bu durum, long ve short pozisyonlar arasında bir dengenin oluşmasına yol açıyor olabilir.

bitcoin btc grafik 3

BTC’yi sıkça eleştiren isimlerden Peter Schiff, Bitcoin’de long işlem yapan ve kaybetmeyeceğine güvenen çok fazla insan olduğunu belirterek şu sözleri söyledi:

“Piyasalar nadiren spekülatörlerin beklediği şekilde işler. Çoğu zaman da hayal kırıklığına uğrarlar.”

CoinGlass verilerine göre, Bitcoin fiyatı yüzde 5 artarak 73.819 dolara yükselirse, yaklaşık 2,14 milyar dolarlık kısa pozisyon tasfiye olacak. Öte yandan, Bitcoin’in fiyatı yüzde 5’lik bir düşüşle 66.671 dolara düşer ise, yaklaşık 1,63 milyar $ değerinde uzun pozisyon silinecek.

Halving sonrası beklentiler

Kaldıraçlı kripto alım-satımlarında likidasyonların zayıflığı göze çarparken Bitcoin halving sonrası için iyimser yorumlar hakim. Mechanism Capital kurucularından Andrew Kang, yarrılanmanın ardından BTC fiyatının yeni rekorlar kıracağını iddia etti.

“BTC’nin Mayıs ayına kadar 80 bin dolara ulaşmasını bekliyorum.”

Bitcoin fiyatı son günlerde yatay bir kanalın etrafında şekilleniyor. Lider kripto para 72 bin doların üzerinde kalıcı olamazken 68 bin 500 dolardan ise destek alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala