bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,565.77 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 609.14 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.65 2.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62075 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647485 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213722 8.34%

Kraken 1.25 Milyon Dolar Para Cezası Ödeyecek

kraken ripple ve xrp destekcilerinden tepki topladi

Kraken, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile yasa dışı marjlı dijital varlık işlem hizmetleri sunduğu ve düzenleyici kuruma vadeli işlem emtia tüccarı (FCM) olarak kaydolmadığı suçlamalarını yüzünden 1,25 milyon dolar ceza ödeyecek.

CFTC, Kraken’in Haziran 2020 ile Haziran 2021 arasında bir Belirlenmiş Sözleşme Pazarı (DCM) veya FCM olarak kaydolmadan marjlı kripto ürünleri sunarak Emtia Borsası Yasasını ihlal ettiğini tespit etti. Vadeli işlem ürünlerini listelemeyi veya ticaretini yapmayı umut eden kuruluşlar, bir FCM olarak kaydolmak ve vadeli ürünler sunmak için bir DCM lisansı almak durumundalar.

CFTC tarafından yayınlanan bir emirde şu ifadeler yer alıyor:

“İlgili dönemde Kraken, potansiyel ve mevcut ABD müşterilerine borsasında marjlı emtia işlemlerine girme olanağı sunmuştur. Marjinal ticaret, Kraken’in bir kullanıcı hesabı için onayladığı herhangi bir ABD’li kişi için mevcuttu.”

kraken

Kraken 1.25 Milyon Dolar Ceza Ödemek Zorunda

Anlaşma şartlarına göre Kraken, 30 gün içinde 1,25 milyon dolarlık cezayı ödeyecek ve bu tür bir marjı ABD’li kişilere sunmayı bırakacak. Borsa ayrıca herhangi bir duruşma veya mahkeme incelemesi hakkından feragat etmiş durumda.

CFTC yetkilisi Dawn Stump, konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“Kraken’in bir FCM olarak nasıl düzenleneceği tamamen açık değil, çünkü Komisyonun geleneksel FCM’lerin düzenlenmesini düzenleyen kurallarının çoğu, Kraken’in bir değişim rolüne uymuyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala