bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,762.08 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.56 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 587.05 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 146.00 0.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530404 0.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459835 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161663 6.77%

Kongre üyesinden Meta’ya mektup: “Endişe duyuyorum”

Maxine Waters Meta kripto

ABD Kongre üyesi Maxine Waters, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve Meta Operasyon Direktörü Javier Olivan’a kripto operasyonları hakkında mektup gönderdi. Waters, gönderdiği mektupta, Meta’nın dijital varlıklara girişiyle ilgili endişe duyduğunu ve yanıtlara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Kaliforniyalı Demokrat Waters, geçtiğimiz gün Meta’yı radarına aldı. Waters, Meta’nın kriptoya girişini ve Libra stablecoin projesini eleştirdi.

Kongre üyesi Meta ile ilgili endişesini dile getirdi

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin üst düzey yetkililerinden Maxine Waters, eski adıyla Facebook olan Meta Platforms’a mektup gönderdi. Waters, Meta’nın dijital varlık planlarına geri dönebileceği konusunda endişeli olduğunu ve bu konu hakkında yanıt beklediğini bildirdi.

Meta mark zuckerberg

Waters, Meta’nın kripto para sektörüne ve özellikle de Libra stablecoin projesine yönelmesini eleştirdi. Facebook, daha sonra Diem olarak bilinen Libra’yı 2019’da piyasaya sürmeyi planladığını söylemişti. Bu durum, sosyal medya hizmeti sunan şirket ile bağlantılı bir stablecoin’in etkileri konusunda endişelere yol açtı.

Kongre üyesi Waters, “Meta personeli, şirketin şu anda blockchain tabanlı ürünler veya stabilcoinler üzerinde herhangi bir çalışma yürütmediğini veya planlamadığını belirtti.” dedi. Waters, Meta’nın herhangi bir çalışma yürütmediğini söylemesine rağmen dijital varlıklar ile ilgili aktif beş patente sahip olduğunun altını çizdi. Waters, Meta’nın dijital varlıklar ve kripto para birimleri konusunda nasıl ilerleyeceğini öğrenmek istiyor.

Waters, Meta’nın kripto para birimlerini destekleyen bir ödeme platformu başlatmayı planlayıp planlamadığı hakkında sorular sordu. Kongre üyesi Waters, yanıt vermesi için Meta’ya herhangi bir süre vermedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala