bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,008.95 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,509.00 1.97%
bnb
BNB (BNB) $ 550.97 4.46%
solana
Solana (SOL) $ 202.57 6.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600142 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655419 2.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143186 4.49%

Paylaş

Kırgızistan, Yasadışı Kripto Madenciliğine Karşı Önlem Alıyor!

kirgizistan yasadisi kripto madenciligine karsi onlem aliyor

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, geçtiğimiz günlerde, ülkedeki yasadışı kripto madenciliği yapan çiftlikleri kapattı. Yetkililer, bir ekipman setinin saatte yaklaşık 1.500 ila 3.000 kilovat elektrik tüketebilen, elektrik şebekelerine kaçak olarak bağlanmış 500’den fazla kripto madenciliği çiftliği tespit etti.

Yasadışı Kripto Madenciliği için Vergi Önlemi

Kırgızistan, vergi uygulamasıyla sektörü düzenlemeyi hedefliyor. Yakın zaman önce, kripto madencilik alanında faaliyet gösteren kurumlar için özel vergi rejimi tanıtıldı. Yapılan açıklamada vergilendirme sistemi şöyle anlatıldı:

Kripto para madenciliği için vergi matrahı, madencilik sırasında KDV ve satış vergisi dahil olmak üzere tüketilen elektrik için alınan miktardır. Vergi oranı yüzde 15 olarak belirlendi”

kirgizistan yasadisi kripto madenciligine karsi onlem aliyor 2

Kripto madenciliği yüklü miktarda elektrik tüketmesiyle hükümetlerin hedefine giriyor. Yakın zaman önce Çin de ülkedei kripto madenciliği operasyonlarını aşamalı olarak durdurmaya başladı. Bunun sebebi ise ülkenin sahip olduğu karbon nörtlük hedefi.

Benzer şekilde İran’da da binlerce izinsiz maden tesisi kapatılmıştı.

Bu esnada bazı madenciler rotasını New York’a çevirdi. Ancak, haziran ayında New York Senatosu, enerji yoğun olan iş kanıtı mekanizmasını kullanarak operasyonları kısıtlamak için bir yasa tasarısı hazırladı.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala