bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Kenya, Kriptoyu Vergilendirmeyi Planlıyor

kenya kriptoyu vergilendirmeyi planliyor 2

Kripto para birimlerinin dünya genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte ülkeler, kriptoya vergi getirme planları yapıyor. Kripto para birimlerinin yaygınlaştığı ülkelerden olan Kenya, kripto para birimlerine vergilendirme getirme düşüncesinde.

Kenya, Kripto Para Birimlerini Vergilendirmeyi Düşünüyor

Business Daily’nin haberine göre, Kenya’daki milletvekilleri şu anda kripto paranın vergilendirilmesine izin verecek bir yasa üzerinde ilerleyip ilerlemeyeceklerini tartışıyor.

Sermaye Piyasaları Yasası üzerinde yapılacak değişiklikle, kripto borsalarının, dijital cüzdanların ve işlemlerin vergilendirilmesine izin verilmesi planlanıyor. Düzenleme geçerse Kenya’daki kripto yatırımcıları, kriptolarını bir işlemde sattıklarında ya da kullandıklarında Kenya Gelir İdaresine sermaye kazancı vergisi ödemek zorunda kalacak.

kenya kriptoyu vergilendirmeyi planliyor

Tasarı ayrıca yatırımcıların, hükümetin mali düzenleyicisi olan Sermaye Piyasası Otoritesini kripto para birimine sahip kişilerin ayrıntıları hakkında bilgilendirmesini de içerecek. Son olarak Birleşmiş Milletler raporuna göre, Kenya nüfusunun kabaca yüzde 8.5’i ya da Kenya’da yaşayan 4.25 milyon kişi, kripto para birimine sahip. Kenya bu kripto para benimsemesiyle dünya genelinde beşinci sırada yer alırken, Amerika Birleşik Devletleri ise altıncı sırada yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala