bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,134.18 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.12 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 604.65 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 2.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525167 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46765 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149889 1.29%

Kapital‘in Bu Haftaki Konuğu Ebru Güven Oldu

Kapital’in yeni bölümü yayınlandı. Melis Hazal Karagöz’ün Kapital‘de bu haftaki konuğu Ebru Güven oldu. Ebru Güven ile beraber metaverse, kripto varlıklar ve Blockchain hakkında konuşuldu.

Kapital’de Nelerden Bahsedildi?

Melis Hazal Karagöz, Ebru Güven’e Blockchain kavramının yatırımcılar tarafından daha iyi benimsenmesi gerektiğini söyledikten sonra ” Blockchain ile ilgili ne düşüyorsunuz” şeklinde bir soru yöneltti:

Ebru Güven şu şekilde bir yanıt verdi:

İşte bu konunun dinamiklerini ve felsefeni çok iyi anlatacağız. Çünkü net olarak bu konu bilinmiyor. Burada bunun sebebini şöyle anlayabiliriz aslında, şimdi bize öğretilenin dışında bir kalıpta düşünmemiz gerekiyor. Bizim bu şekilde düşünmemizi sağlayan Bitcoin. Bakıldığı zaman Bitcoin bize öncellikle Blockchain teknolojisini tanıtan ilk üründü. İlk olarak değişik bir şekilde Blok zincir nedir? ile başlayalım. Blok zincir en basit mantıkla kayıt müessesidir. Tek bir merkez tarafından değil artık tabana yaygın olarak topluluklar tarafından merkeziyetsiz bir şekilde tutulması demektir.

Ebru Güven açıklamasına şöyle devam etti:

Şimdi kayıt müessesi diyoruz, devletin olma mekaniklerinden biri kayıt tutma. Tabii ki tek görevi bul değil ama bir resmi kurumun asıl amacı yapılan işlemleri güvenli bir şekilde tutmaktır. Dijitalleşme ile beraber bu işlemler Blockchain ile yapılıyor. Bizim burada kafamız biraz karışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala