bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,144.92 6.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.19 4.10%
bnb
BNB (BNB) $ 588.61 4.82%
solana
Solana (SOL) $ 144.29 4.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533124 2.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46949 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147565 11.05%

Kanada Yeni Bütçesince Kripto ve CBDC’ye Yer Verdi

Kanada Yeni Butcesince Kripto ve CBDCye Yer Verdi

Kriptolar giderek yaygınlaşmaya devam ederken ülkelerin de radar alanına girmeye devam ediyor. Birçok küresel düzenleyici bu alanda önemli adımlar atmak için çalışmalarını yürütürken bir adım da ABD komşusu Kanada‘dan geldi. Kanada hükümeti yeni bütçe programında kripto, stablecoin ve CBDC‘leri araştırmaya da bütçe ayırdı.

Kanada Yeni Bütçesince Kripto ve CBDC'ye Yer Verdi

Kanada Kripto, Stablecoin ve CBDC’leri Araştıracak

Kripto paralar her ne kadar uzun bir süredir hayatımızda olsa da düzenleme çalışmalarına henüz yeni dahil oluyor. Birçok ülke kriptoların tanımı konusunda dahi bir karara varabilmiş değil. Diğer taraftan ABD ve Avrupa Birliği gibi kritik düzenleyiciler de bu alanda elini hızlandırmış durumda. Son olarak Kanada hükümeti de dijital varlıkların riskleri ve paranın dijitalleşmesinin finansal sistemi üzerinde oluşturabileceği risklerle ilgili endişelerini dile getirdi. Ek olarak bu alanda sıkı bir araştırma yapılmasını talep etti.

Bu noktada Kanada federal hükümeti, yeni mini bütçesinde açıklandığı üzere kripto para birimleri, stablecoin’ler ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) hakkında bir istişare başlatmaya hazırlanıyor. Yayımlanan plan özetinde şu detaylarda kripto para birimlerindeki ve para dijitalizasyonundaki artışın “Kanada ve dünyadaki finansal sistemleri dönüştürdüğünü” ve ülkenin finansal sistem düzenlemesinin buna ayak uydurması gerektiği belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala