bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

Kanada Düzenleyicilerinden Kripto Borsalarına Uyarı

1 h9xfCouRBhng2I92 CE8Bw

Kanada Menkul Kıymet Yöneticileri (CSA) ve Kanada Yatırım Endüstrisi Düzenleme Kurumu (IIROC), ülkede faaliyet gösteren kripto ticaret platformları için yatırımcıları yanlış yönlendirebilecek reklam ve pazarlama materyallerinden kaçınmak için yönerge ve uyarı yayınladı. 

Kanadalı düzenleyicilerin yönergeleri, kripto şirketlerini hedef alarak bir yatırımcının bir ödül veya fırsattan yararlanmak için belirli bir süre içinde kaydolmaya teşvik edildiği “kumar tarzı” promosyonların reklamını yapmamaları konusunda uyarılar içeriyor. Kılavuz, sosyal medya gönderileriyle ilgili kısıtlamalar konusunda görünüşte belirsiz olsa da, ticaret platformlarının, müşterileri yanıltmayacak şekilde hareket etmesi gerektiğini söylüyor.

CSA başkanı Louis Morisset, konuyla alakalı olarak şunları kaydetti:

“Yanıltıcı reklamlar ve uygunsuz pazarlama stratejileri, yatırımcıları normalde kaçınacakları riskleri almaya teşvik edebilir ve menkul kıymetler kanunu ve IIROC kuralları kapsamındaki gerekliliklere uymamak, bir kripto ticaret platformunun kayıt için uygunluğu hakkında endişelere yol açabilir.”

crypto canada gID 2

Kanadalı Düzenleyiciler Yanıltmaya Karşı Tepkili

Düzenleyiciler tarafından sağlanan örneklerden bazıları, mevcut menkul kıymetler yasalarına göre kayıtlı olduklarını veya düzenleyiciler tarafından onaylandığını öne süren borsaları içeriyor. 

CSA ve IIROC, halka reklam ve pazarlama duyuruları yayınlamadan önce ticaret platformlarını yasal ekiplerine danışmaya davet etti.

İki menkul kıymet kuruluşu da daha önce kripto endüstrisi oyuncuları ile ilgili kurallar hakkında ortak açıklamalar yayınlamış ve kripto kullanımını ülkenin menkul kıymetler yasalarıyla netleştirmek için birlikte çalışmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala