bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,341.63 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,962.87 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 556.52 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 135.77 10.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513395 3.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451768 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129844 4.54%

Justin Sun’ın Pi Network Hamlesi: Pi Coin’e Dair Detaylar

pi network

Huobi ve Poloniex borsalarının ortaklarından Justin Sun, zaman zaman Twitter hesabı üzerinden yaptığı anketlerle takipçilerinin listelemeler konusundaki düşüncelerini öğreniyor.

2023 yılının Ocak ayında gerçekleştirdiği bir anket, Huobi’nin Pi Network’ü (PI) listeleyebileceğine dair söylentileri de beraberinde getirdi. Zira Justin Sun 3,4 milyonu aşkın takipçisine yönelik gerçekleştirdiği ankette toplulukların tepkisini ve gücünü ölçümlemeye çalışıyor.

Justin Sun ilk anketinde takipçilerine Pi Coin’in (PI), Huobi’de listelenmesini isteyip istemediklerini sordu. İkinci anket ise hangi toplluğun daha büyük topluluğa sahip olduğunu belirlemeye yönelikti.

Şu an için Pi Coin’in ne zaman piyasaya sürüleceğine dair herhangi bir lansman tarihi belirlenmiş değil. Ancak Justin Sun, Pi Coin’e yönelik yüksek talep ve ilgi nedeniyle takipçilerinin Pi Coin’in listenmesine olumlu tepki vereceğini biliyordu.

Sonuç olarak 38 milyonu aşkın destekçisi bulunan Pi Coin (Pi Network) topluluğu Justin Sun’ın anketine büyük ilgi gösterdi.

Pi Network nedir

Pi Network, blockchain devrimine herkesin erişebilmesini mümkün kılmayı misyon edinmiş bir mobil blockchain madencilik projesidir. Pi Coin projesi, mobil cihazlarla uyumlu bir blockchain madencilik algoritması üzerinde çalışan Stanford Üniversitesi doktora adayları tarafından geliştirilmiştir.

Pi Network yıllar içinde büyük bir mesafe katetti ve bir hackathon düzenledi, birkaç çalışan Pi blok zinciri uygulaması oluşturdu ve şimdi halka açık ana ağa geçişin son aşamalarında.‍

Pi Network topluluğu ve Pi Coin sahipleri projedeki son durumu ve lansman tarihini heyecanla bekliyor. Zira Google verilerine göre projeye dair en çok merak edilenler şu şekilde:

Pi Coin borsaya girdi mi?

Pi Network’ün yerel token’i Pi Coin şu an itibariyle herhangi bir borsada resmi olarak listelenmedi. Ancak bazı borsalar Pi Network ve Pi Coin’e yönelik ilgi nedeniyle gayri resmi bir şekilde Pi Coin’i listelemeyi tercih etti. Pi Network’ün Huobi ve XT.com borsalarında listelenmesi üzerine Pi Network ekibi bu listelemenelerden memnun olmadıklarını açıkladı.

Pi Coin son durum ne?

Her ne kadar resmi olarak piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen yatırımcılar Pi Coin’e büyük ilgi gösteriyor. Peki Pi Coin hangi borsada ve borsalarda işlem görüyor? 2023 yılının Temmuz ayı itibariyle Pi Coin, Huobi, BitMart, Biconomy Exchange ve XT.com’da listeleniyor. Pi Network ne zaman değer kazanacak soruları da topluluk tarafından sıklıkla merak ediliyor. İlk listelendiği dönemde 330,95 dolara kadar yükselen Pi Coin tüm zamanların en düşük seviyesini ise 3,96 dolarla kaydetti.

Pi Network’ün coin’i PI coin CoinMarketCap verilerine göre 20,88 dolardan işlem görüyordu.

Bununla birlikte arama motorlarında “satılık pi coin” sorgusunun aranma hacminin de sürekli yükseldiğini belirtelim. Ancak henüz resmi olarak listelenmemesi nedeniye yatırımcıların hem borsalardan hem de P2P aracılığıyla yaptıkları işlemlerde oldukça dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala