bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,652.32 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.17 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 616.25 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530091 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4733 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152227 0.93%

JPMorgan’dan Türkiye Açıklaması

jpmorgandan turkiye aciklamasi

Bankacılık devi JPMorgan, ülkemizde 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından yeni açıklamalarda bulundu. JPMorgan tarafından yapılan açıklamada, depremin hasarı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yeni faiz kararı hakkında yeni bilgiler paylaşıldı.

Deprem Hasarı 25 Milyar Dolar Seviyesinde

JPMorgan tarafından yapılan açıklamada 6 Şubat tarihinde meydana gelen yıkıcı depremin Türkiye üzerindeki etkilerine dair bazı tahminlerde bulunuldu. JPMorgan tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerden kaynaklanan doğrudan maliyetlerinin, büyüyen yerli hasılanın yüzde 2.5’i ya da 25 milyar dolar olabileceği belirtildi.

jpmorgandan turkiye aciklamasi 2

Türkiye ve Suriye’deki depremlerden kaynaklanan depremlerin ardından hayatını kaybeden kişilerin sayısı birleşik olarak 41.000’in üzerine çıktı ve gerçekleşen depremler sonrasında milyonlarca kişi insani yardımlara ihtiyaç duyuyor. Ülkemizdeki zorlu kış koşulları sebebiyle pek çok kişi de evsiz kaldı.

Ekonomist Fatih Açelik müvekkillerine yazdığı bir notta, “Türkiye’deki deprem trajik bir can kaybına neden oldu ve büyük miktarda olumsuz sonuçlara neden oldu.” dedi. JPMorgan açıklamasında ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın gelecek haftaki toplantısında faiz oranlarını 100 baz puan daha indirerek yüzde 8’e indirmesini beklediğini de dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala