bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,990.34 0.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,912.52 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 589.96 0.63%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 0.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504166 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437745 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140707 2.42%

JPMorgan’dan Tether uyarısı: ‘Endişeler artıyor’

JPMorgan'dan Tether uyarısı 'Endişeler artıyor'

Bankacılık devi, Tether’in sektörde artan hakimiyetinin kripto para sektörü için olumsuz olduğunu dile getirdi.

The Block’un haberine göre JPMorgan analistleri Tether’e ilişkin şunları söyledi:

“Tether, mevzuata uygunluk ve şeffaflık eksiklikleri gerekçesiyle risk altında. Bu sebeple Tether’in artan hakimiyetinin stablecoin’ler ve daha geniş kripto ekosistemi için olumsuz olduğunu düşünüyoruz.”

Şirketler çeşitli risklerle karşı karşıya

Analistler, Tether ile birlikte diğer stablecoin ihraççılarının da düzenleyici riskler ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

ABD’de hazırlanan Stablecoin Ödemelerinde Netlik Yasası, Kongre’den onay bekliyor. Avrupa’da da MiCA düzenlemelerinin önümüzdeki haziran ayında uygulanmaya başlanacağı düşünülüyor.

JPMorgan analistleri, stablecoin şirketlerinin düzenlemelerden yararlanarak daha fazla pazar payı elde edeceğini belirtiyor.

Analistler, Tether’in artan pazar payının ve mevzuatta yer alan belirsizliklerin kripto sektörü için olumsuz bir durum yarattığını iddia etti.

USDC ihraççısı Circle da halka arz edilmek için başvuruda bulundu. Analistlere göre bu hamle, Circle’ın uluslararası alanda genişleme talebini ortaya koyuyor.

Tether, 2023’ün dördüncü çeyreğinde 2,9 milyar dolarlık net kâr açıkladı ve bu alanda kendi rekorunu kırdı. Şirket, USDT’lerini destekleyen rezervlerde de tüm zamanların en yüksek artışı yaşandığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala