bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,276.15 5.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.23 6.36%
bnb
BNB (BNB) $ 572.91 3.95%
solana
Solana (SOL) $ 126.94 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500296 2.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439933 4.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131122 8.99%

JPMorgan’dan rapor: Bitcoin halving’ine dikkat!

JPMorgan bitcoin halving

Wall Street’in bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin halving’inden sonra potansiyel bir düşüşün gelebileceğini öne sürdü. Şirket, BTC’nin gidişatını değerlendirdi.

Diğer taraftan BTC, son 7 günde yaklaşık yüzde 14’lük bir düşüşe imza attı. Bu düşüş ile birlikte kripto para piyasasında da para çıkışları başladı.

Halving’in yaratacağı boğa beklentileri, son düşüş ile birlikte rafa kalkmaya başladı. Bankacılık devi JPMorgan, küresel çapta merakla takip edilen halving’in Bitcoin (BTC) fiyatını negatif etkileyeceğini belirtti. Wall Street kurdu, BTC’de halving‘ten sonra düşüş yaşanacağına ve volatilitenin artacağına işaret etti.

JPMorgan bitcoin

JPMorgan raporu: Bitcoin’de (BTC) düşüş gelebilir!

JPMorgan, yayımladığı bir raporda, Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik açık pozisyon analizini ele aldı. Analize göre, kripto piyasası halen daha aşırı alım durumunda. Bu nedenle Bitcoin halving’inden sonra sert bir hareketlilik görülebilir.

Coinglass verilerine göre, Perşembe günü Bitcoin’e yönelik açık pozisyonlar 30,81 milyar dolara yükseldi. Ancak bu miktar, son 24 saatte yüzde 2,35 civarında bir düşüşü temsil ediyor. Bankacılık devinin Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyon analizi, BTC’nin halen daha aşırı alım iştahına sahip olduğunu öne sürüyor.

JPMorgan, yayımladığı araştırma raporunda, BTC fiyatının halving’ten sonra zayıflayacağını ve olumsuz senaryonun ortaya çıkacağını belirtti. Rapor, altın üzerinden yaptığı bir kıyaslamada BTC için 45.000 dolar seviyesine dikkat çekti.

JPMorgan analistleri, halving’in en çok madencileri etkileyeceğini ve madencilik şirketlerinin düşüşe geçeceğini aktardı. Analistler, “Kar etmeyen Bitcoin madencileri Bitcoin ağından çıkarken, halka açık Bitcoin madencilik şirketleri arasında en yüksek paya sahip olan şirketler hashrate ve konsolidasyonda önemli bir düşüş yaşayacak.”

Bankacılık devi, halving olayının ardından madencilerin Latin Amerika ve Afrika gibi daha düşük maliyetli bölgelere göçebileceğinin de mesajını verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala