bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,661.93 2.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,554.41 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.75%
solana
Solana (SOL) $ 185.22 0.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.634214 2.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652939 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217253 17.51%

JPMorgan: Fed 2 Trilyon Dolarlık Likidite Sağlayacak

jpmorgan fed 2 trilyon dolarlik likidite saglayacakdvd

ABD’deki bankaların iflas bayraklarını çekmesi ile beraber piyasa bir hayli hareketli günler geçiriyor. JPMorgan FED’in ABD Bankacılık sektöründeki likidite temelli sorunları çözmek için 2 trilyon dolarlık acil durum borçlanma programı başlatacağını duyurdu.

JPMorgan, Fed’in 2 Trilyon Dolarlık Likidite Sağlayacağını Söyledi

ABD makamları, fon sağlamak için ülke borcunun hızlı satışını önlemek amacıyla üç borç verenin iflas etmesinin ardından bu ayın başlarında programı başlattı. Hazine iki yıllık getirileri, Fed’in bankacılık sektörünü istikrara kavuşturmaya çalışırken önümüzdeki hafta faiz artırımını atlayacağı spekülasyonları arasında bu hafta 60 baz puandan fazla düştü.

jpmorgan fed 2 trilyon dolarlik likidite saglayacakdfvsfv

Londra’da Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistler Çarşamba günü bir müşteri notunda “Fed’in Banka Vadeli Finansman Programının kullanımı büyük olasılıkla büyük olacak” dedi. En büyük bankaların programdan yararlanma olasılığı düşük olsa da, tesis için öngörülen maksimum kullanımın, ABD bankalarının en büyük beş dışındaki tahvillerin nominal miktarı olan 2 trilyon dolara yakın olduğunu söyledi.

Ayrıca JPMorgan stratejistleri, ABD bankacılık sisteminde hala 3 trilyon dolarlık rezerv olmasına rağmen, bunun önemli bir kısmının en büyük bankalar tarafından tutulduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala