bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,181.00 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.09 3.30%
bnb
BNB (BNB) $ 580.55 0.41%
solana
Solana (SOL) $ 174.76 3.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524991 0.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.485442 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155812 1.89%

Joe Coin (JOE) Nedir?

Joe Coin Nedir JOE

Merkeziyetsiz borsalar son dönemde oldukça büyük bir ilgi odağı olmuş durumda. Küresel olarak artan regülasyon baskıları, kullanıcıları merkezi borsalardan uzaklaşmaya itiyor. Bu durum ise merkeziyetsiz borsaların (DEX) son dönemdeki kullanıcı patlamasını açıklıyor. Bizde bu patlamadan oldukça etkinene bir DEX’i i ele alacağız. Bugün birlikte Avalanche ağı üzerine kurulu son dönemin en popüler DEX’lerinden olan TraderJoe ve borsanın yerel token’ı JOE‘yu inceleyeceğiz ve JOE coin nedir sorusuna cevap arayacağız.

TraderJoe, Avalanche Blockchain ağı üzerine kurulu merkeziyetsiz bir kripto para borsası (DEX) olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanıcılar cüzdanlarını bu DEX’e cüzdanlarını bağlayarak tıpki Uniswap ve Sushiswap’ta olduğu gibi merkeziyetsiz bir şekilde kripto ticareti yapabiliyor. Diğer taraftan TraderJoe, sadece DEX üzerine de yoğunlaşmıyor. Bunun yerine birçok alanda ürüne sahip olan platform, BankerJoe aracılığı ile lending hizmeti de sunuyor. Peki TraderJoe’nun yerel Token’ı JOE nedir? Gelin birlikte inceleyelim.

Joe Coin (JOE) Ne Zaman Çıktı?

0xMurloc ve Cryptofish takma isimli iki yazılımcı tarafından Haziran 2021’de kurulan Trader Joe, Avalanche ağı üzerine kurulu bir DEX olarak piyasaya sürüldü. Projenin çıkış amacı Avalanche ağı üzerinde benzersiz ve yenilikçi bir platform yaratmak ve merkeziyetsiz finans üzerinde atılımlar yapmaktı.

Tanıtım lansmanından bu yana, 4 milyar doların üzerinde fon toplayan proje, AMM tabanlı bir DEX olarak hali hazırda BUSD, Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) ve Tether (USDT) olmak üzere birçok işlem çiftinde işlem yapabilen bir seviyeye geldi.

Projenin yerel token’ı JOE ise platform ile aynı anda piyasaya sürüldü. Daha ayrıntılı olarak Joe Coin nedir derseniz hemen detaylara girelim.

joe coin joe nedir

Joe Coin (JOE) Hakkında

Platformun yerel token’ına daha yakından baktığımızda, JOE’nun toplam arzının 500 milyon JOE olarak belirlendiğini görüyoruz. Bu arzın yüzde 50’si likidite sağlayıcılara ayrılırken, yüzde 20’si hazineye, yüzde 20 geliştirici ekibe ve yüzde 10’u ise gelecek yatırımcılara ayrılmış durumda. Tüm arzın 30 ay içerisinde çıkarılması planlanırken, son JOE’ların 3 Ocak 2024 tarihinden itibaren çıkarılması planlanıyor.

JOE Fiyatı Nedir?

Joe Coin (JOE) kripto para konusunda oldukça dalgalı bir fiyat paritesine sahip durumda. Öyle ki son bir hafta içerisinde sadece yüzde 1 artan JOE, hafta içerisinde 2.7 dolar seviyesi ile 2.1 dolar arasında volatilitesi yüksek bir performans gösterdi. Diğer taraftan geçtiğimiz iki hafta öncesine nazaran yüzde 27 artan Joe Coin (JOE), içeriğimizin yazımı itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre 2.25 dolardan alıcı buluyor. Joe Coin’in (JOE) TL bazında ise 26.6 TL değerinde olduğunu eklemekte fayda var.

JOE Nasıl Alınır?

Joe Coin (JOE) kısa bir süre önce en büyük kripto para borsalarından olan Binance tarafından listelendi. Binance hesabı olan kullanıcılar tarafından rahatlıkla ticareti yapılabilen JOE’nun aynı zamanda Gate.io üzerinde de listelendiğini belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala