bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,536.76 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.12 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 585.03 0.63%
solana
Solana (SOL) $ 146.79 5.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520358 3.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440848 2.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149909 3.93%

Japonya’da risk sermaye şirketlerine kripto vizesi çıktı

Japonya'da risk sermaye şirketlerine kripto vizesi çıktı

Kripto paralar dünyanın her yerinde popülerleşmeye devam ederken Japonya’da hükümet yeni bir adım attı. Ülkenin Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada yerel risk sermaye şirketlerinin kripto alanında yatırımlar yapmasına izin veren mevzuatı onayladığını duyurdu.

Bakanlık, endüstriyel rekabetin güçlenmesini hedeflediği yasa tasarısında sermayedarların küçük ve orta ölçekli girişimlere destek sağlayabilmesi amacıyla kripto alanına yeşil ışık yaktı. Japon haber kaynağı Coinpost’a göre risk sermayedarları sadece bir kripto para birimi ihraç eden şirketlere yatırım yapabilecek.

Hükümet yetkilileri, üzerinde karar verdikleri değişiklikleri yakın tarihte yasama organlarına taşıyacaklarını belirtti.

Sektörden olumlu tepki

Japon hükümetinin yerel kripto girşimlerine desteğin artması amacıyla yaptığı yasa değişikliği sektörden alkış aldı. Blokzincir tabanlı oyun geliştiricisi Gumi’nin kurucusu Hiro Kunimitsu, geçmişte sadece yabancı sermayedarlardan yatırım alabildiklerini belirtti.

Kunimitsu, yeni yasa ile birlikte bir çok yerli Web3 girişiminin öne çıkmasını bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala