bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,003.22 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,539.08 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 602.10 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 182.94 5.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.593043 0.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443631 1.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139323 4.68%

Japonya Merkez Bankası, CBDC Deneylerine Bahar Aylarında Başlayacak

japonya merkez bankasi cbdc deneylerine bahar aylarinda baslayacak

Japonya Merkez Bankası, bu baharda merkez bankası dijital para birimi (CBDC) deneylerine başlayacağını açıkladı.

Çarşamba günü yayımlanan bir Reuters haberine göre, merkez bankası yöneticisi olan Haruhiko Kuroda dijital yen hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Kuroda, dijital yen deneylerinin bu yılın bahar aylarında başlayacağını söyledi. Kuroda, bir CBDC piyasaya sürmek için kurumun kapsamlı bir şekilde çalışması gerektiğini de ekledi.

Merkez bankasının Nomuro Araştırma Enstitüsü’nden kıdemli bir araştırmacı, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında merkez bankasının CBDC için somut bir planı olmadığını söylemişti. Bu durumun aynı kaldığını söyleyen Kuroda, bunun merkez bankasının deneyler yapmasına engel olmaması gerektiğini söyledi.

Bu yoruma katılan bir merkez bankası yetkilisi olan Masayoshi Amamiya, ülkede CBDC’ye olan talep artabileceği için kurumun bu türden bir talebe cevap vermeye hazır olması gerektiğini belirtti. Japonya Merkez Bankası, 2019’dan bu yana CBDC’leri araştırıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala