bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,430.99 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.96 2.87%
bnb
BNB (BNB) $ 607.63 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 144.86 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519227 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467445 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14964 3.72%

Japonya, Kripto Konusundaki Çalışmalarını Hızlandırıyor 

japonya kripto konusundaki calismalarini hizlandiriyora

Nikkei Asia‘da yer alan habere göre, Japon hükümeti, suçluların kripto para borsalarını para aklamak için kullanmasını önlemeyi amaçlayan havale kurallarını önümüzdeki baharda uygulamaya koyacak. Japonya, mevcut finans sektörü yasalarından bazılarını revize ederek, borsalar aracılığıyla suç faaliyetlerine yardımcı olmak için kripto para biriminin kullanımını düzenleme girişimlerini hızlandırıyor.

Japonya, Kripto Düzenleme Konusunda Adımlarını Hızlandırdı

Japon düzenleyiciler, suç teşkilatlarının kripto para borsalarını para aklamak için kullanmasını yasaklayacak yeni havale yasaları getirmeye hazırlanıyor.

japonya kripto konusundaki calismalarini hizlandiriyorr

Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi muhtemel yasalar, operatörler arasında müşteri bilgilerinin paylaşılmasını gerektiren Suç Gelirlerinin Transferini Önleme Yasası’nda bir revizyon görecek. Düzenleyici değişiklik sayesinde, Japon yetkililer yasa dışı faaliyetlerde bulunan kişiler tarafından yapılan para transferlerini izlemeyi umuyor.

Paylaşılacak bazı bilgiler, başka bir borsaya kripto para gönderirken müşterinin adını ve adresini içerir. Aynı zamanda, yasalara uymayan kripto borsaları, cezai yaptırımların yanı sıra idari yönlendirme ve düzeltici emirlere tabi tutulacak.

Suç Gelirlerinin Transferini Önleme Yasası, müşteri bilgilerinin borsa operatörleri arasında paylaşılmasını gerektirecek şekilde revize edilecek. Bu adım, yasa dışı faaliyetlerde bulunan kişiler tarafından yapılan para transferlerini izlemeyi sağlayacak. Yasa, stablecoin’ler için de geçerli olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala