bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Jack Dorsey’e Göre Square, Bitcoin Madencilik Sistemi Kurabilir

jack-dorseye-gore-square-bitcoin-madencilik-sistemi-kurabilir

Square, şirket kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey‘in Twitter üzerinden, açık kaynaklı Bir Bitcoin madencilik sistemi üzerinde çalışmaya başladığını paylaştı.

Şu anda Bitcoin madenciliği imalat endüstrisi, Bitmain, Bitfury ve Canaan gibi büyük ölçüde Çin merkezli bir avuç şirkette yoğunlaşmış durumda. Square yeni bir rakip olarak gelecebilir.

jack-dorseye-gore-square-bitcoin-madencilik-sistemi-kurabilir

Square Bitcoin Madenciliği Yapabilir

Yarı iletkenlere yönelik küresel talepteki son zamanlardaki artış göz önüne alındığında, Bitcoin madenciliği şirketleri, Apple, Tesla, AMD veya Nvidia gibi elektronik devlere kıyasla nispeten düşük sipariş sayıları nedeniyle Taiwan Semiconductor gibi çip üreticilerinden hacim elde etmekte zorlanıyorlar.

TSMC, gelişmiş işlem Node’ları göz önüne alındığında, en yeni nesil Bitcoin madencileri için faydalı yarı iletkenler üretmek için gerekli olan üst düzey çip üretim işinde sanal bir tekele sahip, ancak Çin’deki SMIC gibi rakipleri ona hızla yetişmeye çalışıyor. TSMC, Bitcoin fiyatını takip eden talepteki vahşi dalgalanmalar göz önüne alındığında Bitcoin madenciliğine en düşük önceliği veriyor. 

Son olarak Square ile madencilik üzerine çalışmak isteyen Dorsey, madenciliğin enerji konusunda daha verimli olması gerektiğini söylediğini ekleyelim. Gerçekleştirilecek yeni nesil çalışmalar, hem Bitcoin’in daha yeşil enerji ile çalışmasına olanak tanıyacak hem de sektör gelişimi hızlanacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala