bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

İsviçre’de Ethereum ve Solana stake ETP hamlesi

ethereum solana etp stake

Figment Europe ve Apex Group, Issuance.Swiss AG aracılığıyla Ethereum ve Solana stake ETP’lerini piyasaya sürecek. Önümüzdeki hafta lansmanı gerçekleştirilecek ürünler SIX Swiss Exchange’te listelenecek.

İki şirketin bu ETP hamlesi, kurumlara geleneksel broker’lar veya bankalar üzerinden stake ödüllerine kolay erişim imkanı sunacak.

Kurumsal stake hizmetleri sağlayıcısı Figment ve finansal hizmet sağlayıcı Apex Group, stake gelirleri üzerine modellenen Ethereum ve Solana ETP’lerini 12 Mart tarihinde İsviçre merkezli menkul kıymetler borsasında listeleyecek.

ethereum solana isviçre

Ethereum ve Solana için güzel haber!

Avrupa’nın önde gelen borsası olan SIX Swiss Exchange’te listelenecek olan Figment Ethereum Plus Staking Rewards (ETHF) ve Figment Solana Plus Staking Rewards (SOLF) ürünleri kurumsallara odaklanacak.

Figment CEO’su Lorien Gabel, konuyla ilgili açıklamasında, “Issuance.Swiss AG tarafından ilk Ethereum ve Solana stake edilmiş ETP’lerin İsviçre’de düzenlenmiş bir ticaret mekanında piyasaya sürülmesini destekleyecek bir konumda olmak için çok çalıştık” dedi. “Hedefimiz artık tamamlanmak üzere ve hala gelişmekte olan kripto piyasası için geleneksel ETP formunda stake ürünlerinin piyasaya sürülmesine yönelik önemli bir adımı işaret ediyor.” şeklinde yorum yaptı.

The Block’un özel haberine göre, iki şirketin Ethereum ve Solana stake ETP’lerini tercih etmelerinin sebebi yoğun talep oldu. Gabel, The Block’a verdiği demeçte, Figment’in en büyük müşterilerinden bazılarının bu ETP’leri talep ettiğini dile getirdi.

Gabel, ETP’lerinin amacının borsalar ve portföy yönetim sistemleri aracılığıyla kesintisiz erişim sunan bir stake mekanizması olduğunu ifade etti.

Her ne kadar stake odaklı olsa da Ethereum ve Solana ETP’lerinin İsviçre borsasında listelenecek olması büyük bir yankı uyandırdı. The Block’a demeç veren Figment Kurumsal İş Geliştirme Lideri Josh Deems, kurumların kripto satın almasının zor olduğunu, ancak ETP’lerin daha geniş bir kitle yaratabileceğini öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala