bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,021.89 1.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,240.63 2.95%
bnb
BNB (BNB) $ 592.42 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 140.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518344 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462748 0.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147394 1.43%

İstanbul yeni bir Web3 merkeziyle tanışıyor

planeth 1

Blokzincir teknolojilerinin benimsenmesinde dünyada zirveye oynayan Türkiye’nin kripto topluluklarında hareketlilik söz konusu. Genel kanının aksine sadece piyasa değil, Web3 odaklı inovasyon faaliyetlerine ev sahipliği yapacak yeni bir merkez hayata geçiyor. İstanbul, Cihangir’de yer alan PLANETH adındaki söz konusu mekan, Web3 odaklı etkinlikler, akademi ve mentorluk hizmetleri de verecek. 

PLANETH’in kurucuları arasında Eren Yecan (Clave), Furkan Özalp (Harpeon), Kemal Cihan Seyithanoğlu (Unlearn Academy), Merve Cemre Güler (Masa) ve Recep İlkbahar (Upners) yer alıyor. Topluluk tarafından paylaşılan basın bülteninde, “Web3 alanında üretim yapan geliştiriciler, profesyoneller, yatırımcılar, öğrenciler, şirketler ve girişimleri bir araya getirerek iş birliği ve ortaklık fırsatları yaratmayı hedefliyor” ifadeleri yer alıyor. 

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’i ağırlamışlardı

Kasım sonunda İstanbul’da gerçekleşen Devconnect etkinliği öncesinde Ethereum Foundation ekibinden Skylar Weaver’ı ağırlayan PLANETH, etkinlik haftası boyunca İTÜ Blockchain iş birliğiyle Avalanche, Near, Cartesi ve Aleo gibi sektörün global alandaki lider şirketlerinin atölye çalışmalarında bulunmuştu. Odos, Base, Transfer.WTF, AAvolution House ve NFTIST buluşmalarının gerçekleştiği haftada Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin de PLANETH’te konuşmacı olarak yer alan isimler arasındaydı. 

Basın açıklamasında, PLANETH’in sadece paylaşımlı ofis değil, özel bir yetenek programının hayata geçeceği ifade ediliyor. Kurucu ortaklardan Recep İlkbahar, “PLANETH Fellowship Program, Web3 dünyasında kendisini geliştirmek isteyen yazılımcılardan girişim kurucularına, pazarlamacılardan topluluk yöneticilerine ve iş geliştiricilere kadar birçok farklı alanda potansiyel göstereceğine inanan girişimci ruhlu yetenekler için tasarlanmış bir eğitim ve mentorluk programı olarak öne çıkıyor.”

Web3 Developer ve Web3 Professional olarak iki ayrı kategoride üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve girişimciler için açık olan PLANETH Web3 Fellowship Program başvuruları 25 Şubat’a kadar devam edecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala