bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,177.39 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.20 4.96%
bnb
BNB (BNB) $ 565.50 4.07%
solana
Solana (SOL) $ 129.24 5.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497918 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432699 5.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135243 5.07%

Istanbul Blockchain Women’dan ekosisteme önemli katkı

istanbul blockchain women

Istanbul Blockchain Women (İstBCW), Cumhuriyet’in 100’üncü yılında üyelerinin kaleme aldığı makalelerden oluşan kitap derlemesini okuyucularla buluşturdu. İstanbul Blockchain Women üyeleri tarafından kaleme alınan ve blockchain teknolojisinin sektörlerin dönüşümündeki etkin gücünü işleyen makalelerden oluşan rehber niteliğindeki bir kitabı ekosistem ile paylaştı.

Bu çerçevede “Blokzincir: Sektörleri Dönüştüren Teknoloji” adlı kitap Scala Yayın tarafından e-kitap formatında okuyucularla buluşacak. Özel kitap, blockchain teknolojisini çeşitli yönlerden ele alarak sektörleri nasıl dönüştürdüğünü ve kadın yazarların gözünden bu yenilikçi teknolojinin dünya üzerindeki etkisini inceliyor.

ibw 2

Kitaptaki makaleler, farklı alanlarda uzmanlaşmış kadın yazarlar tarafından kaleme alınıyor. Ekosisteme akademisyen, girişimci ve profesyonel olarak katkı sağlayan kadınlar, blockchain’in sürdürülebilirlik odağında kullanımından ödeme sistemlerine; havacılık, enerji ve tedarik zinciri dikeyinde sunduğu sektörel çözümlerden kimlik uygulamaları ve hukuki düzenlemelere kadar pek çok alandaki yıkıcı ve yaratıcı etkisini masaya yatırdı.

Kitabın yaratım sürecinde Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan Feyzioğlu, Nevcihan Toraman ve Nihan Gencer, Şebnem Elif Kocaoğlu Ulbrich, Doç. Dr. Pınar Çağlayan Aksoy-Buse Sarı, Dr. Burcu Sakız, Leyla Arsan-Patricia Wolf, Merve Öztunç, Tuğba Kurtaran Tunca ve Irmak Yolcu, önsöz ve manifesto yazarı olarak Dr. Çağla Gül Şenkardeş aktif olarak rol aldı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 12 kadın yazarın kaleme aldığı 10 farklı makaleden meydana gelen eserle geleceğin iş modellerindeki dönüşümü ve yarattığı devrimi vurgulandı. Kadınların ekosistemdeki katkılarını kutlanırken, gelecekte daha da fazla artarak devam etmesine yönelik pozitif mesajlar dile getirildi.

Kitap lansmanı etkinlikleri çerçevesinde 4 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te Tüyap Kitap Fuarı Beylikdüzü’nde Scala Yayın standında imza günü gerçekleştirildi. İmza gününde yazarlardan Şebnem Elif Kocaoğlu Ulbrich ve Nevcihan Toraman kitabın editörlerinden Ebru Güven’e eşlik etti. 5 Kasım Pazar günü yine Tüyap’ta Ebru Güven’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Şebnem Elif Kocaoğlu Ulbrich, Irmak Yolcu ve Nihan Gencer panelist olarak yer aldı. Panelde blockchain teknolojisinin farklı sektörlerdeki uygulamaları, geleceği ve kadınların bu alandaki etkisi tartışılarak katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala